![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tym razem mam problem nieco do wyglądu witryny. Mianowicie chciałbym podzielić strone na trzy części (coś w stylu tabeli) jednak chciałbym zrobić to mniej więcej tak: ![]() I teraz w części pierwszej chciałbym dać menu a w części drugiej te właściwą strone. Jednak chciałbym aby przewijane były obie części jednym suwakiem (tak jak na rysunku) a do tego chciałbym by po wyborze danej podstrony z menu (część pierwsza) wczytywały się dane tylko do części drugiej (adres witryny ma cały czas wskazywać na pozycje index.php) Jak czegoś takiego dokonać nie używając tabeli? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz uzyc ramek (chyba w tym wypadku prostsze) lub divów
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok widze że to mi starczy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 9 Dołączył: 26.09.2008 Skąd: krzesło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ładujesz oba diwy z częścią pierwsze i drugą do diwa nadajesz mu w css overflow:auto;
i do dajesz jquery [b].load http://docs.jquery.com/Ajax/load jeżeli chodzi ci o taki efekt [/b] |
|
|
![]()
|
|
Powiem tak... Nie znam się już w ogóle na CSS nauke tego zaczne jak skończe z PHP. Jak mógłbyś jakoś bardziej rozszeżyć swoją myśl było by miło
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 9 Dołączył: 26.09.2008 Skąd: krzesło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ale z pomocom idze nam js a ja jako miłośnik jquery to polecam mój post ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak... Nie znam się już w ogóle na CSS nauke tego zaczne jak skończe z PHP. Jak mógłbyś jakoś bardziej rozszeżyć swoją myśl było by miło ![]() ![]() Głupota! Najpierw radzę ci się nauczyć tworzenia stron, a dopiero potem robienia kodu,bo wyjdzie na to że obie te rzeczy będziesz umiał kiepsko... -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:22 |