![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Poszukuję przykładu realizacji asynchronicznego drzewka w ajaksie. Najlepiej byłoby, gdyby było ono wykonane za pomocą wygodnej w obsłudze biblioteki do ajaxa (żeby można było ją wykorzystać także do innych celów). Chodzi mi o drzewko, w którym gałęzie są ładowane dopiero po kliknięciu w nie i nie trzeba ich wszystkich definiować na początku. W przypadku drzewka o strukturze składającej się z bardzo dużej ilości elementów nie można ładować wszystkiego na początku. Pozdrawiam i proszę o pomoc ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że w mintajaksie to jest. Korzystałem z tej biblioteki już w paru miejscach, ale nie o to mi chodzi. Nie jestem też pewien, czy biblioteka Nospora działa w taki sposób, w jaki bym chciał.
Może podam konkretny przykład, żeby lepiej zobrazować, o co mi chodzi. Mam strukturę składającą się z kilku tysięcy elementów. Nie będę wszystkiego definiował na starcie podczas ładowania strony, bo to głupota w przypadku takiej ilości danych. Chciałbym, żeby dopiero po kliknięciu w daną gałąź rozpoczynało się ładowanie kolejnych podgałęzi i ich wyświetlenie, dlatego napisałem, że chodzi mi o asynchroniczne drzewko. Podczas grzebania w internecie przyszedł mi do głowy jeden pomysł. Później go sprawdzę i jak zadziała, to będzie po sprawie ![]() Ten post edytował Speedy 18.11.2008, 11:59:15 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no i to wlasnie robi moj lib
![]() Ale na rynku jest juz masa innych tego typu libow, np. w oparciu o jquery - polecam ci sie im przyjrzec np.: http://www.jstree.com/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem zrobić asynchroniczne drzewko w mintajaksie, ale jest za dużo mordowania się z tym, żeby to dobrze działało. Pewnie bym to zrobił do końca, ale dla mnie liczy się teraz czas, dlatego raczej skorzystam z tego komponentu, który pokazał nospor zwłaszcza, że jest on wykonany za pomocą eleganckiej biblioteki, której mogę użyć do innych rzeczy w aplikacji
![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:05 |