![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na jakiej zasadzie robi się zliczanie odwiedzin jakiegoś obiektu? Np. żeby obok nazwy w menu była liczba ile razy ktoś wchodził na tą podstronę oraz ile razy było otwierane zdjęcie?
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
wykorzystujesz mysql'a tworzysz sobie nowe pole w ktorym liczys odwiedziny. zaczynasz od 0 i po kazdym kliknięciu na dany obiekt dodajesz kolejna liczbe, pozniej odczytujesz i masz. tyle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No tak myślałem, czyli przy każdym elemencie muszę robić update do bazy? A w którym miejscu go robić? Nazwy menu pobieram za pomocą WHILE i w pętli mi się wypisują w menu. To rpzy przycisku w tej pętli czy może na samym początku każdego skryptu z podstroną?
A to nie wpłynie na szybość otwierania obiektu? -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat No tak myślałem, czyli przy każdym elemencie muszę robić update do bazy? No raczej. Cytat Nazwy menu pobieram za pomocą WHILE i w pętli mi się wypisują w menu. Każdy element w menu ma chyba swój unikalny ID? Cytat To rpzy przycisku w tej pętli czy może na samym początku każdego skryptu z podstroną? Przy otwieraniu podstrony. Cytat A to nie wpłynie na szybość otwierania obiektu? Każde zapytanie do bazy spowalnia. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:12 |