![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-mani- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam dość dziwny problem-zagadkę, otóż chciałbym aby po zaznaczeniu kolorowego produktu, na cenę końcową był nakładany rabat 25%, zrobiłem to w ten sposób
Za cholerę nie chce działać, dałem zamiast !empty - isset, również nie działa. Po usunięciu tego warunku IF pozostawieniu rabatu - działa bez problemu... Dla mnie to zagadka zwłaszcza, że linie wyżej znajduje się warunek IF sprawdzający czy jakikolwiek produkt został wybrany i działa!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
raz masz: empty($p1zolty)
a raz: !empty($p1zolty) Juz na tym poziomie te dwa warunki są inne wiec nic dziwnego ze raz dziala a raz nie.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-mani- |
![]()
|
Goście ![]() |
To jak to rozwiązać? Na górze warunek IF sprawdzający czy coś zostało wybrane zmienić na !isset? nie do końca to rozumiem, przecież to są dwa oddzielne warunki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Napisales: Cytat że linie wyżej znajduje się warunek IF sprawdzający czy jakikolwiek produkt został wybrany i działa! skoro wiec dla ciebie warunek empty($p1zolty) jest warunkiem dzialającym, to daj go do warunku rabatu zamiast !empty($p1zolty) To chyba ty powinienes wiedziec jakie dla ciebie warunki muszą byc spelnione by sie cos wykonalo a nie my. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-mani- |
![]()
|
Goście ![]() |
Eh myślałem ,że trafiłem na forum w którym można liczyć na pomoc osób dużo lepiej znających PHP,a nie czytać o wywodach, które kompletnie w niczym mi nie pomagają... no cóż...
Cytat To chyba ty powinienes wiedziec jakie dla ciebie warunki muszą byc spelnione by sie cos wykonalo a nie my Gdybym nie miał problemu i znał rozwiązanie to bym nie pisał... |
|
|
![]()
|
|
w tym warunku:
if (!empty($p1czerwony) && !empty($p1fiolet) && !empty($p1niebieski) && !empty($p1zolty) && !empty($p3fiolet) && !empty($p3niebieski) && !empty($p3zielony)) pozmieniaj && na || Z drugiego twojego ifa powiedzmy ze wnioskuje iz oto wlasnie chodzi drugi if sprawdza czy wszystkie wartosci są puste. skoro drugi ma byc "rownowazny" pierwszemu to wpierszym ma byc LUB a nie I -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja dodam, że:
Można zamienić na:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 17 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Libiąż Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bartg - tutaj się mylisz 1 - 0,25 =/= 1,25
![]() |
|
|
-mani- |
![]()
|
Goście ![]() |
dziękuję działa
|
|
|