![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam nastepujacy problem.
Mam formularz w ktorym sa dwa Selecty z wartosciami np Form1 i Form2. Ponizej jest DIV o ID=okienko_id. Za divem mam obserwera na selekta ktory jest wyzej. chodzi o to ze jesli wybiore wartosc z selecta to div aktualizuje sie odpowiednimi danymi. OK, ale z tym nie ma problemu bo to dziala i jest ok. Problem pojawia sie wtedy gdy chcialbym wyswietlic w odpowiedzi tego diva formulrz ktory zawieral by elementy ajaxowe czyli np : wybieram opcje Form2 i w divie okienko_id pojawia sie formularz z polem autocomplete. Czy ktos z was ma moze doswiadczenie w tej kwestii? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz ustawić flage w kontrolce wyłączającą escapowanie znaków z odpowiedzi ajaxowych, ale juz nie pamiętam jak sie dokładnie nazywała wiec musisz pogooglać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak zrobilem (ustawilem script=>true)
: <?php echo select_tag("form_id",array('f1'=>'Form1','f2'=>'Form2')); ?> <div id="form_div"> </div> <?php echo observe_field('form_id', array( 'update' => 'form_div', 'url' => 'form/ajaxChangeForms', 'with' => "'hardware_id=".$hardware->getId()."' +'&form_id=' + value", 'script' => true )) ?> jednak przy wybraniu jednego z selectow pojawia sie error JS. Ajax.Autocompleter is not a constructor http://localhost/myproject/trunk/web/sf/pr...BKFaakFVg%3D%3D Line 3 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:29 |