![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam obecnie taką tablicę:
potrzebuje teraz stworzyć taką samą tablicę ale pobieraną z mysql'a
Niestety nie mam żadnych wyników proszę jeśli ktoś może mi w tym pomóc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 14.10.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja mysql_fetch_array, jak sama nazwa wskazuje pobiera tablicę wyników, więc nie rozumiem zastosowania explode?Aby wyświetlić konkretną zawartość, odwołujesz się do tablicy, przykład:
Kod while($rek = mysql_fetch_array($wynik)) {
echo $rek[0]; //wypisujemy pierwszą kolumnę danych. } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest część programu i wszystko działa poprawnie:
chciałbym aby zmienna $dane była pobrana z bazy mysql a nie wpisywana ręcznie i tu pojawia się problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 14.10.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież ta funkcja pobiera tablicę, do której elementów się odwołujesz tak jak do normalnej tablicy.
http://pl.php.net/mysql_fetch_array |
|
|
![]()
|
|
Warning: Invalid argument supplied for foreach() taki komunikat dostaje, byc moze jest to spowodowane brakiem przecinkow ? Jak moge sobie z tym poradzic?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:08 |