![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, nie jestem pewien czy to dobry dział, jeśli nie przepraszam i proszę o przeniesienie tam gdzie trzeba.
Mój problem polega na tym, że pisze skrypt tworzący plik xls i nie mogę w ogóle inkludować odpowiednichn bibliotek PEAR non stop taki efekt:
bądź
mam konto wirtualne na webd.pl w necie są raptem śladowe informacje o takim problemie, niestety nieużyteczne. Co robię źle? z góry dzięki Paweł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 12 Dołączył: 9.10.2008 Skąd: Tricity.Rumia() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj podać pełną ścieżkę do bibliotek. Jeżeli php działa w safe-mode może występować taki problem...
jeszcze mozesz sprawdzic: get_include_path() a potem ewentualnie: set_include_path() Ten post edytował pinochet 15.11.2008, 10:20:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zwraca mi funkcja get_include_path()
.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php natomiast nie rozumiem co powinienem ustawić funkcją set_include_path, tą scieżkę, którą zwraca pierwsza funkcja? gdy to robię wciąż pojawia się ten błąd mam coś takiego w cPanel-u
próbowałem tym działać ale wciąż ten sam błąd Ten post edytował ppatrykp 15.11.2008, 13:15:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 25.12.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z dokumentacji PEAR:
-------------------- "Yes, experience matters. No, one year repeated fifteen times does not count."
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
wciąż wraca ten sam błąd
co ciekawe odpalam to samo na home.pl i uzyskuje inny błąd tzn krószy
wiec jak widać nie ma tego warning-u znalazłem w moim cPanelu coś takiego
ale daje identyczny efekt, poradź co tu w takim razie zrobić jeśli możesz... może powinienem zmienić hosting, na jakiś pewny? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 25.12.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżkę "~/pear/lib" zmień na prawidłową, tam gdzie masz zainstalowane PEAR.
-------------------- "Yes, experience matters. No, one year repeated fifteen times does not count."
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
czy jest funkcja, którą mogę to sprawdzić?
|
|
|
![]()
|
|
Domyślnie jest to: /usr/share/pear/
Ten post edytował Noddi 15.11.2008, 17:29:10 -------------------- "Yes, experience matters. No, one year repeated fifteen times does not count."
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
sprawdzałem już tą ścieżkę i niestety również nie działa. Jakieś pomysły jak to sprawdzić?
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj: /home/ppatrykp/php
bartoszlugowski.com |
|
|
![]()
|
|
już w googlach nie ma patentu, który bym nie sprawdził. Napisałem do pomocy technicznej WebD, poczekam co oni napiszą i wkleję rozwiązanie tu, myślę że może być komuś bardzo pomocne w przyszłości...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 12 Dołączył: 9.10.2008 Skąd: Tricity.Rumia() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to chyba jedyne co możesz zrobic :]
oprócz exec("find / -name "Writer.php") ja na przykład mam biblioteki peara w /usr/share/php/ jest tam co prawda podfolder PEAR ale biblioteki jak np propel są w folderze: /usr/share/php/propel serwer stoi na ubuntu a ja dopiero raczkuje w administracji wiec ... mogą być tu jakieś nieścisłości ... |
|
|
![]()
|
|
ok, dzięki man:) tylko, że ja nie chce stawiać specjalnie pod jeden skrypt PEAR-a serwer-a no chyba, że będę naprawdę musiał.
Ale obiło mi się o uszy, że mogę wrzucić PEAR-a bądz tylko potrzebny moduł lokalnie na dysk mojego wirtualnego serwera i nawet znalazłem info w manual-u PEAR-a ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać...jakieś pomysły? co do webd.pl to jestem pewien, że mają coś zwalone na tym serwie gdzie jest moje konto... opcje dotyczące modułów pear-a w cPanel-u wywalaja ostre błędy... |
|
|
![]()
|
|
informacje o serwie podałem bo ... to ustawienia defaultowe
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:23 |