![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
znów mam problem z wersją 1.1 sciągnięty sandbox1.1 postawiony na xampie 1.6.8 podłączony do mysql-a niby wszystko jest ok, gdy formualrze pobudowane metodą z symfony 1.0 to działają gdy zainicjowane to tez jest ok, , a jak wygenerowane komendą symfony propel:generate-crud backend aktywny Aktywny to przy co drugim tworzeniu rekordu nie zapisuje danych, trzeba wpisac drugi raz dane w pola i wtedy zapisze czy ktos sie spotkal z takim dziwnym problemem? na symfony 1.1? żeby nie męczyć się i czytać do końca rozwiązanie umieszczam tutaj No i znalazłem odpowiedz, chociaż nie wiem czemu tak się dzieje to gdy używamy bazy MySql, i chcemy korzystać z formularzy z symfony 1.1, to trzeba mieć ustawione w pliku databases.yml
lub wogole nie definiować tego ustawienia, domyślnie jest na false gdy persistent jest ustawione na true, to problem taki, jak w tytule wątku, dotyczy to bazy mysql, z bazą np Microsoftu MsSQL ustawienie na true tego parametru nie powoduje tego problemu, wiadomo że chodzi tu o stałe połączenia może ktoś podpowie dlaczego tak się dzieje pozdrawiam Stachu ewidentnie widać, że nie zawsze działa u mnie metoda $this->form->save(); bo sprawdziłem, parametry z requesta dochodzą, proces walidacji jest poprawny co za to moze być odpowiedzialne? formualrze w lib/symfony forms/
standard, wiec tu nie ma co szukac przyczyny Ten post edytował stachuf11 16.11.2008, 19:50:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może pokazałbyś metodę akcji obsługującej ten formularz? Nikt jasnowidzem nie jest...
PS. Jak używasz polskich nazw w nazwach klas, metod to przynajmniej pisz według norm językowych, bo ja nie znam takiego słowa jak "branrza" :] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:46 |