![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje pliku konfiguracyjnego który mi pomoże logować się do bazy danych. Mam w swoim programie trochę skryptów i raz na jakiś czas zmieniam nazwe bazy danych. I nie chcę w każdym skrypcie poprawiać nazwy bazy.
Mam przyklad takiego skryptu konfiguracyjnego lecz nie dziala bo wyrzuca mi błedy.Baza jest postawiona na posgresie Skrypt konfiguracyjny
A to jeden ze skryptów
Jednak jezeli stosuje normalna metode to pg_Connect wyglada tak :
A bład który mi wyskakuje wyglada jest nastepujacy: Warning: pg_connect() [function.pg-connect]: Unable to connect to PostgreSQL server: missing "=" after "DB_DATABASE" in connection info string in D:\Program files\xampp\htdocs\11\szukanie.php on line 83 Z góry dziekuje i czekam na pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 25.12.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jak byk napisane w komunikacie błędu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak zostalo podane lecz nadal mi wywala mi błedy tylko teraz inny:
Warning: pg_connect() [function.pg-connect]: Unable to connect to PostgreSQL server: could not translate host name "DB_SERVER" to address: Unknown host in D:\Program files\xampp\htdocs\11\szukanie.php on line 38 i taki sam do linijki Warning: pg_connect() [function.pg-connect]: Unable to connect to PostgreSQL server: could not translate host name "DB_SERVER" to address: Unknown host in D:\Program files\xampp\htdocs\11\szukanie.php on line 85 Może źle poprawilem ten skrypt.
A plik konfiguracyjny zmienilem na zwe na config.php Czekam na podpowiedzi... Ten post edytował gustafitka 15.11.2008, 11:57:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Stałych nie podstawisz tak, jak zmiennych, w cudzysłów:
Podstawy się kłaniają. |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za pomoc
Wszystko działa lecz jednak jak chce abym sie zalogować to wyskakuje mi bład. W skrypcie logowania i nie wiem czemu. Może nie wolno - czegos takiego wstawiac do skryptu z sesja lub gdzies indziej sie wstawia. To jest skrypt logowania :
A bład który mi wyskakuje jest taki : [Parse error: syntax error, unexpected '[' in D:\Program files\xampp\htdocs\11\logowanie.php on line 13 Co do tej linijki :
Prosze o pomoc.Cały czas sie ucze .... i idzie mi to powoli Ten post edytował gustafitka 18.11.2008, 21:56:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pilnuj średników, tyle powiem. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem tak mi się zdaje wszystkie znaczniki lecz jednak nadal wyskakuje mi ten błąd do linijki 13.
I naprawdę już nie wiem o co mu chodzi... Pomocy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:55 |