![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam sobie pliki:
tablica.js index.html a w nich tak: tablica.js: Kod tablica = new Array(); tablica[0] = 'abcd'; index.html Kod <script language="javascript" type="text/javascript" src="tablica.js"></script> <script language="javascript" type="text/javascript"> function tab(){ form = document.getElementById('moje_id'); form.innerHTML = tablica[0]; } </script><div id="moje_id"> </div> <a href="#" onclick="tab()">Tablica</a> Niestety powyższy kod nie działa,nic nie wyświetla, szperałem, szukałem lecz nie mogę się w tym odnaleźć. Jak załadować osobny plik JS do dokumentu HTML i jak korzystać z jego tablic,zmiennych. -------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var tablica = new Array(); Słowo-klucz: var |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, działa. Dziwne jest to że zmienną można zapisać tak:
zmienna = 1; ale tablice bez var już nie. EDIT, teraz mam inne pytanie, czy możliwy jest taki zapis: var tablica = new Array(); tablica[0][2][2] = 'abcd'; Kolejny raz nic mi się nie wyświetla. Dobrze, rozwiązałem sam ten problem: Kod var tablica = new Array();
for (i=0; i<=10; i++) { tablica[i]=new Array(); for (j=0; j<=10; j++){ tablica[i][j]=new Array(); } } Ten post edytował Xeor^ 15.11.2008, 06:24:53 -------------------- Nikt nie ma dostatecznie dobrej pamięci, aby kłamać zawsze z powodzeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:11 |