![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#1005 - Can't create table '.\folder\friends.frm' (errno: 150) Bez "ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;" -działa. Dodam że typy pól FK_user_id - user_id są takie same oraz z "PRIMARY KEY ( FK_user_id )" także nie działa Ten post edytował rafalp 14.11.2008, 16:47:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli dobrze pamietam to otrzymywalem podobny komunikat gdy zapominalem utworzyc indeksy w tabelach do ktorych odnosza sie klucze obce
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Index'y w tabeli relacyjnej były.
Problem rozwiązany Chodziło jeszcze o typy, uważałem je za takie same bo były BIGINT ale do tego tabela relacyjna miała jeszcze UNSIGNED. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem.
Mógłbyś dokładniej opisać jego rozwiązanie? Mój kod: CREATE TABLE kraj( id int(5) PRIMARY KEY auto_increment, nazwa varchar(30) NOT NULL UNIQUE )engine=innoDB; CREATE TABLE poczta( id int(10) PRIMARY KEY auto_increment, numer varchar(6) NOT NULL, miejscowosc varchar(30) NOT NULL, id_kraju int, CONSTRAINTS fk_kraj FOREIGN KEY (id_kraju) REFERENCES id(kraj) )engine=innoDB;" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:09 |