![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Od kilku lat zajmuje się HTML, CSS, a od kilku miesięcy także PHP. Los sprawił że nie zaciekawiło mnie JS. A tera tego żałuje. Chciałbym na stronie umieścić coś takiego http://demos.mootools.net/Fx.Slide. Chodzi o efekt Vertical (slide out | slide in).
I teraz, chciałbym zmienić skrypt tak, aby było tylko POKAŻ, a gdy się na to kliknie to napis zmieni się na SCHOWAJ. Jednoczxeśnie podmienią się linki tak aby pod kliknięciu pokaż, treść by się pokazała, a po naciśnięciu schowaj treść by się schowała. Byłoby to coś podobnego do status: open (który tez się zmienia). Proszę o pomoc bo jest mi to pilnie potrzbne! -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do podmiany linków możesz użyć tego samego skryptu korzystając z show i hide, czyli:
po kliknięciu przycisku POKAZ: - slide in twojego kontentu - hide POKAZ - show SCHOWAJ po kliknięciu przycisku SCHOWAJ: - slide out twojego kontentu - show POKAZ - hide SCHOWAJ teraz to wszystko musisz zakodować w tej śmiesznej funkcji, nie powinno być większego problemu |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A ma ktoś moze takiego gotowca już zakodowanego. Bo ja się wogóle nie orientuje w tworzeniu czegokolwiek w JS. Umiem tylko przerabiać wartości i "czytać". A zresztą. Ma może ktoś takiego gotowca? Prosze, jest mi to bardzo potrzebne. A za nim przyczaje o co chodzi to mój termin minie. Proszę.
-------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast mootools użyj jQuery (google.pl)
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
tam gdzie function to wpisać href z linku? tak? czy coś innego?
-------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~bim2, ref, to w jQuery #selektor? Chyba id...
~obelix94, nie, jQuery dopina zdarzenia. ![]() Zmień tylko ref na id. I w kodzie jeszcze dodaj w odpowiednich miejscach return false. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mialobyc $('a[@ref=pokaz]').
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a gdzie wstawić adres linku?
a podajcie jescze poprawioną wersję tego skrypciku ![]() taką ostateczną ![]() Moze to wam pomoże mi pomóc ![]() KOD JAVA (demo.js)
KOD HTML (index.html) - przerobiony trochę
No i nie działa. Jak to zrobić? Mógłby mi ktoś to dokładnie wytłumaczyć i pokazać gotowca? Albo chociaż dać gotowca - po kod jakoś zrozumiem. Proszę! - dostosujcie ten kodzik do mnie. Naprawde nie mam czasu. Proszę! Nikt nie umie mi pomóc? To co to jest za forum? -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 6 Dołączył: 26.03.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt nie umie mi pomóc? To co to jest za forum? Zakładasz kolejny temat, w którym zadajesz pytanie, na które znajdziesz odpowiedź w http://php.net.pl/manual/pl/index.php lub dowolnym kursie. Nie znasz podstaw języka i chcesz żeby wszyscy Ci dawali gotowce. Forum jest po to by naprowadzić, doradzić, a nie zrobić za Ciebie. Pozdrawiam. -------------------- NULL;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam.
To jest forum dyskusyjne gdzie problmy się rozwiązuje pomagając, podowiadając, ucząc się nawzajem. To nie jest giełda ofert i gotowców. Masz potrzebę a nie masz czasu i wiedzy? Zleć to komuś i zapłać za jego pracę a nie bezczelnie żądasz pomocy! Jeśli chesz przenieść to na Giełdę ofert proszę o kontakt na PW z dowolnym moderatorem i grzecznie go poprosić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:03 |