![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam serwis napisany w Zend Framework . System umieszczony jest na serwerze nazwa.pl.
Ostatnio dopisałem do niego funkcję automatycznego pobierania dokumentów PDF. Kod function pobierzAction(){ $pdf = Zend_Pdf::load($pa); $pdfData=$pdf->render(); header("Content-Disposition: inline; filename=result.pdf"); if(isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) AND (strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') == true)){ header('Content-type: application/pdf'); } else { header("Content-type: application/x-pdf"); } echo $pdfData; } Problem polega na tym, że do dokumentu PDF dodawane są dodatkowe znaczniki języka HTML, co w rezultacie powoduje wyświetlenie błędu, że plik jest uszkodzony. Nie bardzo wiem, jak to ominąć. Próbowałem już różnych sposobów, ale jak na razie bezskutecznie. Może ktoś ma jakiś pomysł ? Będę wdzięczny. Sprawa rozwiązana. W systemie był załadowany zewnętrzny layout i to przeoczyłem. Wystarczyło go wyłączyć. Ten post edytował emiltukan 13.11.2008, 20:18:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mały OT widzę, że moje rozwiązanie się sprawdza
![]() Pozdrawiam. -------------------- projektowanie stron warszawa ::: projektowanie www ::: projekty www
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:02 |