![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2002 Skąd: szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:?: Jak wstanić news napisane w php3 na stronę bez ramek(zrobiona na tabelach),ale nie tak,żeby trzeba było w link klikać,tylko będzie się sam skrypt odpalał i pokazywał na stronie. :?:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja include
-------------------- Pozdroofka
Domel >> admin Gadaj.pl >> Polskie forum oraz serwisy multitematyczne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Piastów (k. Wa-wy) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolega troche dziwnie sformulowal pytanie, tak ze nie rozumiem o co mu chodzi.... moze troche jasniej?
-------------------- pk@php.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2002 Skąd: szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę napisaną w html, opartą na tabelach (czyli bez ramek) .I nie wiem jak mam wstawić skrypt ultranews_v3
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moznaby go wywolac jako Java Script i dane generowanych przez aplikacje newsow nalezaloby potraktowac jako string, ktory ma byc wyswietlony przez Java Script.
Moze troche namieszalem, ale jak rozumiesz, to :-) |
|
|
![]()
|
|
tzn.jak to ma być?
![]() wiesz,trudno zrozumieć 13 latkowi ktory jak narazie robil tylko w html i flash |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2002 Skąd: Kozie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli o to Ci chodzi to się normalnie wstawia. W tej komórce tabeli gdzie mają być te niusy piszesz skrypt:
<? ciąg instrukcji ?> Odpala się sam. A jeśli źle zrozumiałem twoje pytanie to sorry. ![]() |
|
|
![]()
|
|
[quote="gajcy2"]Moznaby go wywolac jako Java Script i dane generowanych przez aplikacje newsow nalezaloby potraktowac jako string, ktory ma byc wyswietlony przez Java Script.[quote]
Fajnie,ale jak mam to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wyswietlenia newsow robisz cos zblizonego do:
<script language="JavaScript" src="http://xxx.pl/newsy/tresc.php"></script> A w tresc.php: echo "document.write('" . $tresc_wygenerowana_przez_aplikacje_newsow . "');n"; :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie apropos tematu... czy mozna np. wstawic licznik php nie zmieniajac rozszezenia strony na ktorej on ma byc na .php ? bo mam strone html ale nie chce jej calkowicie przerwabiac na php i po prostu wystarczylo by mi wstawienie licznika...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Wired Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi sie wydaje, ze jak jest dobrze skonfigurowany serw, to bedzie kompilowal tez .html ... to jest odpowiedz na pytanie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak to nik ci nie odpowiada??
zobacz ile masz odpowiedzi :-) to prawda ze one jakos malo konstruktywne ale tak samo jak twoje pytanie ![]() :?: :?: a tak na boku to dlaczego wyslales emaila do mnie przecierz na tym forum jest 480 uzytkownikow:?: :?: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Wired Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On ci walnal komplementa, ze ty niby taki madry, a ty nic nie kapujesz...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ze ty niby taki madry,
dlaczego niby ? :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mi sie wydaje, ze jak jest dobrze skonfigurowany serw, to bedzie kompilowal tez .html ... to jest odpowiedz na pytanie
![]() ![]() 1. Jak bedzie dobrze skonfigurowany, to nie bedzie przetwarzal *.htm* (bo w jakim celu bezmyslnie obnizac jego wydajnosc mielac kazdy dokument na serwerze) :-( 2. Interpretator php nie kompiluje skryptow :-) Cytat no wlasnie apropos tematu... czy mozna np. wstawic licznik php nie zmieniajac rozszezenia strony na ktorej on ma byc na .php ?
Mozna - Java Script, ramki i co tam sie jeszcze da wymyslic :-) PS Mozna jeszcze przez SSI, jak sobie tak skonfigurujesz serwer WWW. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:47 |