![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1024 cylinder to 8GB o ile dobrze pamiętam.
Ja nie widzę problemu, żeby tak zrobić - kiedyś lilo miało problemy z bootowaniem Linuksa, gdy jądro systemu było powyżej 1024 cylindra. No chyba, że masz katalog Windows na C: i przed C: chcesz utworzyć dysk, który będzie miał więcej niż 8 GB. W takim przypadku może rzeczywiście coś nie grać - nie znam ograniczeń windowsowego bootloadera, ale nie słyszałem też o takim ograniczeniu. Ja używam 16GB partycji C:, ale znam ludzi, którzy używają dużo większych... Jeśli istnieje tutaj jakieś ograniczenie, to chyba tylko w wypadku, gdybyś przed partycję C: chciał coś wrzucić - wtedy system może się nie uruchomić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Było mniej: http://www.storagereview.com/guide/sizeMB504.html
Cytat W takim przypadku może rzeczywiście coś nie grać Wszystkie współczesne systemy sobie z tym radzą, nie ma sensu, żeby się babrać tym ograniczeniem. Chyba nawet Windows 9x pójdzie z większą partycją. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:50 |