Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zmiana rozmiaru partycji, Partition Magic 8
suchy1
post 12.11.2008, 23:10:36
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

chciałbym przy pomocy programu Partion Magic 8 zmienc rozmiar partycji juz wielokrotnie to robiłem ale nie pamietam zebym widzial taki komunikat jak na rysunu poniżej. Czy dane zostna utracone, ktos moze cos wiecej powiedziec oprocz tego ze system moze sie nie uruchomic ? :-)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
michalkjp
post 13.11.2008, 01:01:45
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1024 cylinder to 8GB o ile dobrze pamiętam.

Ja nie widzę problemu, żeby tak zrobić - kiedyś lilo miało problemy z bootowaniem Linuksa, gdy jądro systemu było powyżej 1024 cylindra. No chyba, że masz katalog Windows na C: i przed C: chcesz utworzyć dysk, który będzie miał więcej niż 8 GB. W takim przypadku może rzeczywiście coś nie grać - nie znam ograniczeń windowsowego bootloadera, ale nie słyszałem też o takim ograniczeniu. Ja używam 16GB partycji C:, ale znam ludzi, którzy używają dużo większych...

Jeśli istnieje tutaj jakieś ograniczenie, to chyba tylko w wypadku, gdybyś przed partycję C: chciał coś wrzucić - wtedy system może się nie uruchomić.
+Quote Post
erix
post 17.11.2008, 18:58:10
Post #3

Grupa: Moderatorzy

Było mniej: http://www.storagereview.com/guide/sizeMB504.html

Cytat
W takim przypadku może rzeczywiście coś nie grać

Wszystkie współczesne systemy sobie z tym radzą, nie ma sensu, żeby się babrać tym ograniczeniem. Chyba nawet Windows 9x pójdzie z większą partycją.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:50