![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Jest tabela, w której kolumnie jest zagnieżdżona inna tabela, w której to znów kolumnie też jest tabela (nie ja to projektowałem i zmienić tego nie mogę ![]() W tej najgłębiej zagnieżdżonej tabeli mam 2 kolumny. Chciałbym, aby szerokość pierwszej kolumny zależała od długości wprowadzonego do niej tekstu, ale żeby jednocześnie zawsze miała przynajmniej 180px szerokości. Osiągnąłem taki efekt używając min-width. Niestety to rozwiązanie odpada, bo działa tylko w ff. IE/Chrome ignorują ten atrybut. Jak osiągnąć taki efekt we wszystkich przeglądarkach? ![]() -------------------- Destruction cometh; and they shall seek peace, and there shall be none. - Bible, Ezekiel 7:25
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osiągnąłem taki efekt używając min-width. Oj tam, odpada zaraz... Trochę google i wszystko się da:Niestety to rozwiązanie odpada, bo działa tylko w ff. Kod #elem{ min-width: 500px; width: auto !important; width: 500px; } Sposób działa analogicznie dla wysokości. Ten post edytował sowiq 12.11.2008, 15:07:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawie idealnie, ale...
- dla IE dalej nie działa - dla Chrome'a nie działa min-width Można prosić o link? -------------------- Destruction cometh; and they shall seek peace, and there shall be none. - Bible, Ezekiel 7:25
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można prosić o link? Proszę bardzo: Google :: search min-width + IE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chrome jest oparty na WebKitcie - czyli 100% kompatybilny z Firefoxem (opartym na Gecko) nie jest. Powinien być w 99% kompatybilny z Safari.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Chrome jest oparty na WebKitcie - czyli 100% kompatybilny z Firefoxem (opartym na Gecko) nie jest. Dlatego właśnie w Chromie ta właściwość jest ignorowana :/ -------------------- Destruction cometh; and they shall seek peace, and there shall be none. - Bible, Ezekiel 7:25
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co się przejmujesz niszową przeglądarką, która nie ma jeszcze stabilnej wersji a ilość ludzi, którzy jej używają nie wychodzi poza błąd statystyczny i oscyluje ok. niecałych 0.5%?
|
|
|
![]()
|
|
A po co się przejmujesz niszową przeglądarką, która nie ma jeszcze stabilnej wersji a ilość ludzi, którzy jej używają nie wychodzi poza błąd statystyczny i oscyluje ok. niecałych 0.5%? Primo - znając umiejętności marketingowe Googla, to ten odsetek wkrótce wzrośnie. Secundo - pod IE tez to nie działa... -------------------- Destruction cometh; and they shall seek peace, and there shall be none. - Bible, Ezekiel 7:25
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:56 |