![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--amicus-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam baze danych MySql w której mam nazwy szpitali. Chciałbym zrobić formularz w którym po wyborze odpowiedniego szpitala były wyświetlane odpowiednie dane. Problem polega na tym że nie wiem jak z MySql-a pobrać nazwy szpitali tak by się pokazywały w liście <option> Przykładowo w bazie mam Szpital1 Szpital2 szpitalx W formularzu chce aby bylo pole <option> gdzie dane do <option> były pobierane z bazy danych a nie wypisywane ze sktyptu. Proszę jeśli ktoś wie jak to zrobić i czy się da to niech napisze. Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej pobrać zawartosć bazy danych MySQL za pomocą funkcji mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual następnie użyć np mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wyświetlić to z pomocą pętli while.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pseudokod:
[edit] Kolega lukaszgolder był szybszy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował sowiq 12.11.2008, 13:38:02 |
|
|
--amicus-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok dzieki wam bardzo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |