![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki problem. Mam stronę na której osoba się loguje i przez czas 1 m-ca może sobie dodawać nowe artykuły. Chcę teraz wysyłać tydzień przez upłynięciem miesiąca maila, że kończy się okres promocyjny. Funkcja mail działa automatycznie, i z jakiej funkcji skorzystać, żeby sprawdzała okres zakończenia i odliczała czas tygodnia i wysyłała maila? z góry bardzo dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google.pl -> cron
google.pl -> time() php google.pl -> instrukcje warunkowe w php Tyle, powinieneś coś z tego skleić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrób w tabeli z użytkownikami dodatkowe pole, które będzie przetrzymywać datę aktywacji. Przykładowo przy rejestracji jest wpisywana aktualna data - funkcją date() przykładowo date("Y-m-d"). Następnie tworzysz oddzielny skrypt sprawdzający ile dni minęło od aktywacji konta, czyli od wpisanej daty. Dajesz if-a jeżeli minęło 20 dni to wysyłaj mail() z informacją o zbliżającym się upływie terminu. A co do automatyki, użyj programu Cron For Windows link, prosty w obsłudze programik, który będzie uruchamiał, twój skrypt wedle konfiguracji - przykładowo raz dziennie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu Cron for Windows? A co jeśli ma linuxa? Ogólnie użyj crona
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja po prostu Cron, z góry założyłem, że masz Windowsa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06 |