![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,proszę o poradę jak zrobić aby przy dodawaniu hiperłączna w FCKEditor autmatycznie do ściżki dodawał się
down.php?id= (tak by to miało wyglądać: www.domena.pl/userfiles/file/down.php?id=nazwa_pliku.doc) aby zliczał mi ilość pobrań pliku. Z góry dziękuję za fachową pomoc Ten post edytował g_bar 12.11.2008, 10:53:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO jeśli jest to CMS to najlepiej konwertować takie linki w momencie wyświetlania na stronie, czyli nie ruszać nic w FCK, tylko w momencie wyświetlania treści na stronie zmieniać wszystkie linki
www.domena.pl/userfiles/file/nazwa_pliku.doc lub nazwa_pliku.doc na www.domena.pl/userfiles/file/down.php?id=nazwa_pliku.doc możesz zmieniać oczywiście tylko część linków np. tylko pliki .doc lub .pdf robiłem niedawno coś podobnego i używałem do tego funkcji function.preg-replace-callback" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:12 |