![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2002 Skąd: koszałkowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam duzy problem (dla wiekszosci z was to pewnie pikus). Otoz,
pobieram zformularza dane (jest 66 pol na formularzu). No i nie moge zapisac ich do tablic (a konkretniej nie wiem jak :oops: ). Moze ktos podrzuci mi pomysl jak rozwiazac to. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$HTTP_POST_VARS
-------------------- Pozdrawiam olo _b19
GG: 846964 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2002 Skąd: koszałkowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, ale nie o to chodzilo. Moze wyjasnie to dokladniej. Pobieram ze strony formularz.php 64 pola. I z nich potrzebuje zrobic tabelke na nowej stronie, np. stronka.php. Ale jak pobieram dane wyslane z formularza na nia to musze te zmienne przypicac nowym zmiennym. Nie dzialami $HTTP_POST_VARS['zmienna']. Moze mozna to jakos obejsc inaczej, bez sql.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane masz w tablicy $_POST.
Jesli chcesz zrobic tabelke, to moze tak: Kod <?
echo '<table>'; while($dane = next($_POST)) { echo '<tr><td>' . $dane . '</td></tr>'; } echo '</table>'; ?> Powinno byc ok. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Thx gajcy. Masz u mnie piwo. to nie dokladnie o to mi chodzilo, ale naprowadziles mnie troszke. Chodzilo mi dokladnie o cos takiego:
KOD: Kod <?
$rep=$HTTP_POST_VARS['rep']; $godz=$HTTP_POST_VARS['godz']; ?> <? function rep() { global $rep; while (list($key, $val)=each($rep)){ echo"<tr><td>$val"; } } ?> <? function godz() { global $godz; while (list($key, $val)=each($godz)){ echo"<tr><td>$val"; } } ?> <table> <td> <table> <td> Repertuar <? rep() ?> </table> </td> <td> <table> <td> godzina <? godz() ?> </table> </td> </table> Mniej wiecej cos takiego. Moze i kod jest nieczytelny, ale to dopiero moje poczatki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dane masz w tablicy $_POST.
Jesli chcesz zrobic tabelke, to moze tak: Kod <?
echo '<table>'; while($dane = next($_POST)) { echo '<tr><td>' . $dane . '</td></tr>'; } echo '</table>'; ?> Powinno byc ok. Wszystko ok z jednym wyjątkiem: Kod while(next($tablica));
//Pętla nigdy nie zacznie się od pierwszego elementu tablicy gdy użyjesz next() //Proponuje while(list($dane) = each($tablica)); //Ta uwaga nie jest moja, pochodzi z pl.php.net;) -------------------- -------=] Smoke No Dope
Make Your OWN Web [=------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:29 |