![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
//==============================================================================// Przykład do lekcji "Kurs API - Okno aplikacji"
// Pobrano ze strony http://warsztat.pac.pl/gamecreator (Game C++reator) //============================================================================== #include <windows.h> //============================================================================== int WINAPI WinMain(HINSTANCE hProgram, HINSTANCE, LPSTR, int swPokaz) { //Zarejestrowanie klasy okna WNDCLASS wc; wc.style = 0; wc.hInstance = hProgram; wc.lpszClassName = "Moja Klasa"; wc.lpfnWndProc = DefWindowProc; wc.hIcon = LoadIcon(NULL,IDI_WINLOGO); wc.hCursor = LoadCursor(NULL,IDC_ARROW); wc.lpszMenuName = NULL; wc.cbClsExtra = 0; wc.cbWndExtra = 0; wc.hbrBackground = (HBRUSH) GetStockObject(BLACK_BRUSH); if(!RegisterClass(&wc)) return 0; //Stworzenie okienka HWND hOkno; hOkno = CreateWindowEx(WS_EX_TOPMOST,"Moja Klasa","Program 1", WS_OVERLAPPEDWINDOW,100,100,200,100, NULL,NULL,hProgram,NULL); //Pokazanie okna ShowWindow(hOkno,swPokaz); //Pętla pobierająca komunikaty MSG msg; while(1) { if(!IsWindow(hOkno)) break; GetMessage(&msg,NULL,0,0); DispatchMessage(&msg); } //Wyjście z programu return 0; } //============================================================================== Nie działa mi, to przykład ze strony, ale on nie chce mi się skompilować! ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:54 |