![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam robie sobie PA i chce zrobić żebym mógł usuwać pliki z danego katalogu no więc znalazłem taki kod na forum:
Kod <?php $directory="twojfolder"; //tu zmieniamy folder $dir=opendir($directory); while($file_name=readdir($dir)) { if(($file_name!=".")&&($file_name!="..")) { $file_list .="<li><a href=twojfolder/".$file_name.">".$file_name."</a></li>"; } } closedir($dir); echo " Pliki w $directory: $file_list"; ?> i ten kod mi wyświetla wszystkie pliki z folderu, a mam pytanie jak zrobić żeby obok tego był taki X i jak się w niego kliknie to usuwa się ten plik.. wiem że funkcją unlink tylko nie wiem jak to zrobić żeby usuwało ten plik na którego się kliknie czyli obok nazwy pliku x np. powiedzmy że w katalogu mam takie pliki i ten skrypt mi wyświetlił je tak: plik1 x plik2 x plik3 x plik4 x i teraz gdy klikne na krzyżyk obok plik3 to on się usunie jak to zrobić ? -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj!
Dodaj sobie do tego <li> linka z x. Jako adres ustaw coś takiego: www.serwis.pl/delete_file.php?name=plik.jpg Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok a w delete_file.php mam dać get tak ?
Kod if(unlink('files/'.$_GET['name'])){ echo"Plik: został usunięty."; }else{ echo"Obrazek nie został usunięty! - Jakiś błąd..."; } dobrze ? ok działa myśle że ten kod co napisałem z tym getem jest dobry jeśli nie to napiszcie co w nim źle, bo tak to wszystko działa dzięki ci bardzo Ten post edytował dk1342 11.11.2008, 15:29:19 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A otworzę sobie delete_file.php?name=../index.php, to nie skasuje Ci się przypadkiem strona główna?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
Usunie ![]() Dodaj sprawdzanie czy masz prawa do usuwania (adminem czy jesteś). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
spoko dodałem już dawno bo jak może być PA bez logowania
![]() jak ktoś chce i komuś się sprzyda zawartość pliku delete_file.php: Kod <?php if($_GET['name']==null){die('Brak wybranego pliku !');} if(file_exists('files/'.$_GET['name'])==true){ if(unlink('files/'.$_GET['name'])){ echo"Plik został usunięty."; }else{ echo"Plik nie został usunięty - jakiś bląd"; } }else{ echo"Plik nie istnieje";} ?> i indexa lub innej strony gdzie mają być wyświetlone pliki z x czyli możliwością usunięcia: Kod <?php
$directory="pliki/files"; //tu zmieniamy folder $dir=opendir($directory); while($file_name=readdir($dir)) { if(($file_name!=".")&&($file_name!="..")) { $file_list .="<li><a href=pliki/files/".$file_name.">".$file_name."</a> <a href=pliki/delete_file.php?name=".$file_name.">x</a></li>"; } } closedir($dir); echo " Pliki w $directory: $file_list"; ?> Ten post edytował dk1342 11.11.2008, 20:13:06 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat spoko dodałem już dawno bo jak może być PA bez logowania haha.gif haha, a uwierz mi, że może być ![]() Na następny raz używaj php zamiast code w poście i zwróć uwagę na tabulację, bo teraz kod jest nieczytelny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat spoko dodałem już dawno bo jak może być PA bez logowania A jednak wciąż nie poprawiłeś. ;p -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix ocb ? co jest źle ?
tesowałem jak nie jestes zalogowany to nic nie zrobisz bo sprawdzałęm i skrypt logowania blokuje chyba że coś naprawde pominołem Ten post edytował dk1342 11.11.2008, 21:05:49 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
Cytat
Wstrzykując odpowiednią ścieżkę do URL-a możesz skasować dowolny plik, do którego ma dostęp serwer www. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
i jak to naprawić ?
Ten post edytował dk1342 12.11.2008, 14:35:27 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
baza danych lub zwyczajny switch
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:35 |