![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem nowy na tym forum trochę zielony w kwestii JS i nie doskonały w CSS.. 1.Pozycjonowanie mam skrypt który wyświetla ukrytego diva jako popup skrypt wygląda tak: Kod <script type="text/javascript"> function toggle_vis(id) { var e = document.getElementById(id); if(e.style.display == 'block') e.style.display = 'none'; else e.style.display = 'block'; } </script> link otwierający/zamykający diva tak: Kod <a href="javascript: toggle_vis('popup');">pokaż diva</a> div: Kod <div id="popup" style="display: none;"> tekst w divie </div> css dla diva: Kod #popup { position: absolute; left:50%; top:50%; padding: 20px 20px 20px 20px; height: 200px; width: 400px; border: 1px solid #000; background-color: #fff; } OK. Wszystko działa dobrze tylko nie do końca ;p wyświetla tego diva ale nie na środku strony position: absolute; left:50%; top:50%; to powoduje ze div wyświetla się od tej pozycji a ja chce idealnie na środku wiem że można sobie policzyć i wpisać wartość w px tak żeby było pośrodku ale div zmienia pozycje gdy jest inna rozdzielczośc lub zmianiona wiekośc diva. A mi chodzi o to zeby było zawsze idealnie na srodku tak jak jest to np. w Lightbox 2. Przeźroczystość i znów nawiązanie do Lightboxa jak zrobić takie czarne półprzezroczyste tło próbowałem robić diva w divie ale ten który znajdował sie w divie przezroczystym tez był przeźroczysty i nie dało sie ustawić diva tego pierwszego na 100% długości strony w CSS. Mam nadzieję że zrozumieliście o co chodzi... Ten post edytował Moorti 10.11.2008, 21:50:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:07 |