![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dałem tag php bo musiałem jakiś wybrać...
otóż moje pytanko: Powiedzmy że mam folder np. "tresci" i w tym folderze bedą pliki textowe np. index.txt i w np. index.txt bedzie treść strony i potem w głównym katalogu w index.php zaincludować to: index.php w głównym katalogu: Kod <? include('tresci/index.txt'); ?> i teraz moje pytanie czy google bedzie indeksowało te pliki txt w folderze tresci ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 16 Dołączył: 19.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jężeli nie zabronisz tego to google będzie indeksowało te pliki. Zabronić możesz odpowiednim wpisem w pliku robots.txt
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm mógbyś pokazać jak ma taki wpis wyglądać ?
i czy wtedy jak dam ten robots.txt w tym folderze tresci i w głównym katalogu w index.php jak zaincluduje np. /tresci/index.txt to to wtedy już bedzie ten tekst indeksować bo w głównym katalogu nie bede miał robots ? dobra poczytałem o tym na kursiehtml i jak dobrze zrozumiałem plik robots.txt trzeba wstawić do głównego katalogu strony i żeby zablokować katalog dla robota to umieścić taki kod: Kod User-Agent: * Disallow: /tresci/ tak dobrze ? jak tak to ok to zostało jeszcze tylko moje pytanie które znajduje się wyżej... Ten post edytował dk1342 10.11.2008, 17:11:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz 70 postów, a nie wiesz jakie zasady panują na forum!? Co to za bezsensowny tytuł? Temat zamykam do czasu otrzymania poprawionego tytułu!
Pozdrawiam! // ok, załatwione (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:23 |