![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taką funkcję do "kolorowania" znalezionych wyrazów w ciągu:
gdy jest w takiej postaci działa bez względu na wielkość liter, daje to ta linijka: Kod $pattern .= 'i'; zauważyłem że jeśli w ciągu w którym chcę coś podświetlić jest litera ó to efekt jest taki: Kod w odróżnieniu od jeżeli usunę tą linijkę to ó jest wyświetlane poprawnie ktoś wie jak to poprawić? strona jest w utf-8 Ten post edytował Arek00 9.11.2008, 23:21:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 4.07.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
a w czym zapisujesz plik? poza tym, że dasz nagłówek kodowania to nie znaczy,że temat jest załatwiony. Spróbuj wczytać plik np. w Zajączku, Pajączku czy innym wynalazku cywilizacyjnym , a potem zapisać i wrzucić na serwer. Powinno pomóc ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie będzie raczej w tym problem bo jeśli wyświetlę tekst przed użyciem funkcji i po jej użyciu to w pierwszym przypadku jest ok a w drugim jest źle. funkcja jest umieszczona w tym samym kawałku kodu co kod który wyświetla ten tekst więc kodowanie jest na pewno to samo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:36 |