![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem ze zrobieniem, żeby div poszerzał się tak ile szerokości potrzebuje tekst w nim. Kombinuję z width: auto; ale nic nie daje bo zawsze mam 100% a ja chce żeby jego szerokość była dopasowana do długości tekstu.
Bar_a2 to ten co ma się rozciągać Kody divów: Kod <div id="bar"> <div id="bar_a1"></div> <div id="bar_a3"></div> <div id="bar_a2"> <ul class="profile_bar_ul"> <li><a href="Profil">jfj</a></li> </ul> </div> </div> CSS: Kod div#bar { margin: auto; width: 400px; } div#bar_a1 { background: url(profilebar_a1.jpg) repeat-y; width: 10px; float: left; height: 34px; } div#bar_a2 { background: url(profilebar_a2.jpg); height: 34px; text-align: center; font-family: verdana; font-size: 10px; color: #FFFFFF; font-weight: bold; margin-top: 10px; } div#bar_a3 { background: url(profilebar_a3.jpg) repeat-y; width: 11px; height: 34px; float: right; } ul.profile_bar_ul { display: block; list-style: none; } ul.profile_bar_ul li { margin-top: 11px; padding: 0px 0px 0px 15px; float: left; font-family: verdana; font-size: 10px; color: #FFFFFF; font-weight: bold; text-decoration: none; text-align:center; } ul.profile_bar_ul li a:link, ul.profile_bar_ul li a:visited, ul.profile_bar_ul li a:hover, ul.profile_bar_ul li a:active { display: block; font-family: verdana; font-size: 10px; color: #FFFFFF; font-weight: bold; text-decoration: none; } Z góry dzięki ![]() Ten post edytował DonJeday 9.11.2008, 22:43:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do stylu dla tego div'a float:left
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do stylu dla tego div'a float:left No dobra ale jeśli mam 2 divy jedna krawędź left 2-ga right a ten co ma się rozciagać ma być po środku to jak ja to mam rozwiązać? Twoją radą się rozwalają te divy... I dalej się głowię co jest nie tak. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jeśli dobrze zrozumiałem to lewemu nadaj width: 25%, środkowemu 50% i prawemu 25%.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No dobra ale jeśli mam 2 divy jedna krawędź left 2-ga right a ten co ma się rozciagać ma być po środku to jak ja to mam rozwiązać? Twoją radą się rozwalają te divy... moja rada dotyczyła pytania z tematu a nie przypadku powyżej... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 01:47 |