![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem ze skryptem logowania.
Przy poprawnym logowaniu wyświetla mi się: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at F:\Adam\WebServ\httpd\via\index.php:8) in F:\Adam\WebServ\httpd\via\index.php on line 17 I nie chce przejść do index2.php Kod index.php
Jak widać w pliku mam kodowanie UTF-8, zapisałem też plik w kodowaniu UTF-8 (w notatniku). Proszę o pomoc. ---------------- Edited by Ociu Proszę używać odpowiedniego bbCode. To Twój ostatni temat, w którym poprawiam bbCode. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz plik w UTF8 bez BOM (notepad++ ma taką opcję).
Problem leży jednak w czym innym. Aby wysłać nagłówki, nic wcześniej nie może zostać wysłane do przeglądarki. Ty wysyłasz chociażby te znaczniki META. Musisz zadbać, aby skrypt znalazł się na samym początku dokumentu. -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dobra skrypt juz nie wyświetla blędów, przechodzi nawet do index2.php
![]() Ale w index2.php mam taki skrypt:
Ale ten skrypt mam w tabeli. Przeniosłem skrypt na początek pliku i nie wyświetla się nic po zalogowaniu. Tylko te tabele. A co do tego zapisu w Notepadzie, to powiedz mi dokładniej jak to się robi, bo nie mogę znaleźć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam że zapomniałeś o session_start() w pliku index.php
W notepadzie++ masz taką opcję: Konwertuj na utf8 bez BOM w menu format ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jeszcze inna opcja, ktorej ja bardzo czesto uzywam. Na poczatku skryptu wpisz funkcje ob_start(); a na samym koncu ob_enf_flush(); i wszystko na ten temat. Mozesz wysylac headerow ile chcesz (ja w funkcjach uzywam headerow do odswiezenia strony, czesto po kilka na strone mam).
Ten post edytował Gallareton 10.11.2008, 11:20:14 -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany już daaawno temu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:17 |