![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat co prawda był już poruszany na niniejszym forum. Nie mniej w dalsyzm ciągu nie udąło mi się osiągnąc tego o czym mowa w temacie.
Otóż moja strona jest oparta na div-ach z szablonem css. Cala strona ma zdjęcię jako tło, zaś poszczególne div-y białe tło. Chodzi mi o to, żeby jeden z moich divów miał półprzeźroczyste tło tak aby było widac tło główne. Mam nadziej że opis wyjaśnia dokładnie o co mi chodzi. Będę wdzięczny za konkretną pomoc w miarę szczegółową - nieukrywam, że jestem mocno zielony w temacie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś słabo szukałeś w takim razie:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja stosuje coś takiego lecz pod ie nie chodzi niestety.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zamiast koloru wstaw jako tło obrazek w formacie PNG z 50% przezroczystością
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic z tego - moja wiedza jest za mała żeby to objąć - nie wiem gdzie fragment tego kodu wstawić. Wszystkie moje próby padły. plizzzzz - pomocy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
w szablon styli do div'a który ma być przeźroczysty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak próbowałem - generalnie szukam czegoś co będzie działać bez względu na przeglądarke
|
|
|
![]()
|
|
tu jest temat który ja założyłem może js Ci pomoże
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:20 |