![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam serwer na home i strona oparta na smarty działą ładnie.
Dziś wrzuciłem pliki na dedyka - i nie dział:| Mam biały ekran:/ Dziwne bo wszystko mam ok skonfigurowane - co może być tego przyczyną? Ten post edytował robos85 8.11.2008, 00:25:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zamien na include_once() i tyle chodz dziwne watpie zeby byla blokowana przez server sprawdz za pomoca function_exists()
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mała zmiana tematu.
Mam php 5 na serwerze lecz smarty nie działa:/
pokazuje nie czyli ok - tak bynajmniej wyczytałem w manualu. Tylko teraz czemu smarty nie działa:/ Ten post edytował robos85 8.11.2008, 00:39:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie znam dobrze eng ale http://www.php.net/function_exists i notatka Zwracane wartosci wiec moze dla print() tez tak jest albo ja zle zrozumialem cytat
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
dziwne, php nie daje żadnego błędu:/
Może to coś z chmodami ale mam wszystko ustawione jak trzeba, a nawet całość jak dam na 777 nie działa:/ EDIT: gdy zmieniam lokalizacje plików z:
na:
smarty przestaje działać a jest to dziwne, gdyż pliki są w kat. głównym:/ Coś mam nie tak w takim razie w ustawieniach serwera? Nie działają mi odniesienia do plików gdy zaczynam ścieżkę od "/" Ten post edytował robos85 8.11.2008, 01:19:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Coś mam nie tak w takim razie w ustawieniach serwera? Nie działają mi odniesienia do plików gdy zaczynam ścieżkę od "/" Takie odniesienia nie działają bo rozpoczęcie ścieżki od / oznacza ścieżkę absolutną czyli od korzenia w strukturze katalogów systemu operacyjnego, a nie w odniesieniu do DOCUMENT_ROOT www. Gdybyś ścieżki zapisał jako poprawne tj. przykładowo /home/uzytkownik/public_html/smarty/templates/ to wszystko powinno śmigać. / używane w kodzie HTML np. do osadzania obrazków to nie to samo co / używane w PHP do dołączania plików. |
|
|
--gox-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jesli nie ma zadnego bledu to troche ciezko przez forum pomoc, bo mozliwosci moze byc kilka a nawet wiele.
Zainstaluj Tight VNC na dedyku i wpusc mnie to popatrze ![]() P.S osobiscie wszystkie sciezki wzgledne robie tak: './sciezka/plik.txt'; pojedyncze pliki rowniez: './plik.txt'; ale to juz zboczenie ![]() |
|
|
![]()
|
|
/ używane w kodzie HTML np. do osadzania obrazków to nie to samo co / używane w PHP do dołączania plików. w kodzie osadzenie z / też mi nie działa:) No ale już dzoszedłem że w plikach php robię taki zabieg: i do każdego includa itp dołączam i mi już działa. teraz tylko mam problem ze ścieżkami w plikach html. Jak definiować ścieżki formularzy? Wszędzie mam z / a teraz to nie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:24 |