![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkujący w php. Znalazłem kod w Necie za pomocą którego bezpośrednio na stronie www mogę oglądać i edytować moje strony - taki mały cms. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że pliki, które tworze są albo niewidzialne(informacja o błędzie 404), albo wyświetla mi się strona index.php (czyli np. odnośnik home) albo zupełnie czysta strona. Wg mnie coś skopałem w ścieżkach, ale proszę o mpomoc bardziej doświadzonych niż ja. Pomóżcie, poniżej podaje kod. Dodam, że takalog w którym trzymam te pliki to includes, ten sam w którym mam ten - nazywa się admin_main.php.
Kod <form action="admin_main.php" method="get">
<input type="text" name="nowy" /> <br /><input type="submit" value="Wykonaj" /> </form> <?php // zakladanie wskazanego pliku $nowy = $_GET["nowy"]; if (!file_exists($nowy) && $nowy<>"") { touch($nowy); chmod($nowy, 0664); } else if ($nowy<>"" && file_exists($nowy)) { echo "Plik o podanej nazwie już istnieje!"; } // usuwanie wskazanego pliku $usun = $_GET["usun"]; if ($usun<>"" && file_exists($usun)) { unlink($usun); } // wypisywanie dostępnych plików $katalog = opendir('includes/'); while ($plik = strtolower(readdir($katalog))) { if ($plik<>"." && $plik<>".." && $plik<>"index.php?id=admin_main" ) $lista[]=$plik; } closedir($katalog); if (count($lista)>0) { echo "Wybierz plik do edycji:"; sort($lista); } $dir_path = 'includes/'; for ($i=0;$i<count($lista);$i++) { echo '<br /><a href=admin_main.php?edycja='.$dir_path.$lista[$i].'>'.$lista[$i].'</a>'; echo ' - <a href=admin_main.php?usun='.$dir_path.$lista[$i].'>usuń</a>'; echo ' - <a href='.$dir_path.$lista[$i].'>zobacz</a>'; } // zmiana zawartosci pliku $edycja = $_REQUEST["edycja"]; if (isset($_POST["tekst"]) && file_exists($edycja)) { $f = fopen($edycja, "w"); fputs($f, stripslashes($_POST["tekst"])); fclose($f); } echo "</td><td valign=top align=center>"; // umieszczenie pliku w formularzu if ($edycja<>"" && file_exists($edycja)) { echo "<p> </p>Edycja pliku: <b>$edycja</b>"; echo '<form action="admin_main.php" method="post"> <input type="hidden" name="edycja" value="'.$edycja.'" /> <textarea name="tekst" rows="20" cols="50">'; $f = fopen($edycja,"r"); while(!feof($f)) echo fread($f,1024); fclose($f); echo '</textarea><br /><input type="submit" value="Zmień" /></form>'; } ?> </td></tr></table> Ten post edytował andrzejlechniak 7.11.2008, 15:15:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę ująć kod PHP i HTML w odpowiednie tagi BBcode
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:16 |