![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 1 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: /etc/passwd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam piszę ponieważ nie wiem jak zrobić coś takiego jak jest na tej stronie w menu: http://2007.dconstruct.org/
Otóż gdy się kliknie w jakąś podstroną w górnym menu to tło buttona zmienia się na taki różowawy kolor. Próbowałem w CSS użyć a:active ale to działa tylko jak przytrzymam wciśnięty przycisk myszy. Słyszałem że da się to zrobić jakimś skryptem PHP. Ja chciałem wykorzystać to menu to prostej stronki w xHTMLu. Podzielonej na pliki .php i w indexie zincludowane odpowiednie obiekty tj. menu, content, footer itd ![]() Myślałem nad tym żeby zrobić klasy dla <li> które będą się odpowiednio zmieniać gdy np będę w podstronie oferta to przycisk oferta będzie miał inny wygląd od pozostałych. Moje menu opiera się o liste <ul><li></li></ul> Wszystko jest statyczne. Szukałem sporo i nie znalazłem. CSS nie obsługuje takiego typu akcji. Proszę o pomoc i pozdrawiam z góry ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pssst, debian, http://forum.php.pl/rules.html#II.4 - punkt h
![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 1 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: /etc/passwd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie
![]() Ale jeśli a href="" ma wartność ./ czyli główny katalog domeny np a href="./" to jak ustawic zeby podczas wchodzenia na stronę automatycznie przypisywało menu "Strona głowna" wartność aktywności. <a href="./" '.($_GET['cmd']=='TUTAJ'?' style="font-weight:bold;"':'').'>Start</a> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_GET['cmd']==''?
Tyle ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A da się zrobić tak że gdy menu będzie np w aktywnej pozycji to do tagu <li> aktywnego menu zostanie przypisana klasa m_active ? Bo samo <a mnie nie zadowala oO bo w <li> sobie ustawie odrazu tło całego przycisku itd.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mysl...
![]() Zamiast style="font-weight:bold;" daj class="m_active" (pamiętaj o spacji!) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:30 |