![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Świecie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam checkboxa formularzu.
<form method="post" action="del.php"> <inpu name="del0" type="c...x"> <button type="submit"> </form> W pliku del.php jest skrypt: echo($_POST['del0']) I nic nie wyświetla. Nieważne czy czekbox byl zaznaczony, czy nie. Czemu?? Co zrobiłem źle?? ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj jakiś artykół o checkboxach w html'u. Bo robi się je troszkę inaczej... Nie pamiętam jak:0
-------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem to powinno być tak:
Kod <form method="post" action="del.php">
<input type="checkbox" name="del0" value="JAKAŚ WARTOŚĆ"> <input type="submit" name="submit" value="OK"> </form> Sprawdź czy teraz działa..(?) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Świecie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wtedy sprawdzic czy checkbox byl zaznaczony, czy nie??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nierozumiem...
Żeby dany checkbox był zaznaczony od razu dajesz : Kod <input type="checkbox" name="C1" value="ON" checked>
A jak chcesz żeby te checkboxy służyły do jakiegoś wyboru albo coś to dajesz kilka checkboxów o tej samej nazwie a o innych wartościach... Być może nie bardzo zrozumiałem o co Ci chodzi.. |
|
|
![]()
|
|
To znaczy ze sam checkbox nie posiada zadnej wartosci??
http://php.webhelp.pl/kursy/php/pliki/php_...hp?roz=php#form Tutaj to wyczytalem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:f8bb2a5ad1]<?php
if(!empty($_POST['nazwacheckboxa'])) { echo "TEN TEKST WYSWIETLI SIE JESLI CHCECKBOX ZOSTAL ZAZNACZONY"; } else { echo "TEN TEKST WYSWIETLI SIE JESLI CHCECKBOX _NIE_ ZOSTAL ZAZNACZONY"; } ?>[/php:1:f8bb2a5ad1] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:42 |