![]() |
![]() |
--Enter-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć szukam skryptu który wyświetla liczbę plików w folderze
chodzi mi p coś takiego Na stronie mamy już $ilość plików korzystałem z wyszukiwarki jednak większość skryptów jest popsuta Licze na waszą pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo count(scandir('./folder'));
-------------------- |
|
|
--Enter-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mógłbyś to rozwinąć bo to samo nie działa zrobiłem folder o nazwie folder umieściłem tam plik 1.zip ale nie wyświetla że jest 1 plik oto mój kod
<php echo count(scandir('./folder')); ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś to rozwinąć bo to samo nie działa zrobiłem folder o nazwie folder umieściłem tam plik 1.zip ale nie wyświetla że jest 1 plik oto mój kod <php echo count(scandir('./folder')); ?> A co wyświetla? 3? Jeśli tak, to zlicza również katalog . (bieżący katalog) i .. (nadkatalog). |
|
|
--Enter-- |
![]()
|
Goście ![]() |
nic nie wyświetla biała strona
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wyświetla cokolwiek (np echo "test") ? PHP działa prawidłowo? Jeśli tak, to spróbuj print_r(scandir('./folder'));
Ten post edytował michalg 6.11.2008, 20:17:16 |
|
|
--Enter-- |
![]()
|
Goście ![]() |
o nie taka głupia literówka ? zapomniałem skrypt działa ale wyświetla 3 a powiniem 1 jak to zrobić żeby było bez podkatalogów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bosh...
echo (count(scandir('./folder'))-2); Dwa, bo zlicza ".." i "." -------------------- |
|
|
--Enter-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki wszystkim dobrze że są jeszcze spoko ludzie na tym forum temat można zamknąć dziękuje za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?
echo count(glob("nazwa_folderu/*")) ?> liczy wszystkie pliko łącznie z katalogami . . . mozesz odraniczyc sie do plikow o wybranym rozszerzeniu np <? echo count(glob("nazwa_folderu/*.jpg")) ?> Pozdrawiam . . . sam tego uzywam i dziala pieknie ![]() -------------------- allebhp.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Esiek - użyj [php], nie męcz się kolorowaniem.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorka ale wczesniej jak wciskalem na php nic sie nie dzialo
![]()
dzis to napisalem ![]() wytlumacze ci co nieco . . . . w folderze zdjecia mam katalogi ze zdjeciami typu 01, 02, 03 i w efekcie tego mam zdjecia/01; zdjecia/02; zdjecia/03; i tak ponad 30 katalogow w kazdym są zdjęcia w formacie jpg. . . . ten scrypt liczy mi pliki wszystkich podkatalogow katalogu zdjecia ale jezeli np w katalogu zdjecia/01 mamy jeszcze katalogi to jego wnętrza nie policzy. . . scrypt napisalem na swoje potrzeby i tylko sie nim dziele. . . moze tobie pomoze ![]() -------------------- allebhp.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:10 |