![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam 3 strony, gdzie 1. index.html -> logowanie do strony, login i haslo metodą POST 2. index2.php -> rozpoczęcie sesji session_start(), odczytanie wartości login i haslo z index.html, zapisanie ich do zmiennej sesji, nawiązanie połączenia z bazą 3. edit.php -> odczytanie zmiennych sesji, ponowne połączenie z bazą (nie wiem czy dobrze..) Wszystko jest ok w Mozilli, sesja jest aktywna ale problem tkwi w IE. Po zalogowaniu przechodze do index2.php i wyświetla mi sie lista zamówień, klikam na zamówienie i przechodze do edit.php, następnie jak klikam Wstecz w IE aby przejść znowu do listy zamówień to wyskakuje błąd strony. Nie wiem czy to pomoże ale załączam kod: INDEX2.PHP Kod <?php if (($_POST['login']!=NULL) and ($_POST['haslo'])!=NULL) { session_start(); $login=(trim($_POST['login'])); $haslo=(trim($_POST['haslo'])); $_SESSION['login']= $_POST['login']; $_SESSION['haslo']= $_POST['haslo']; $connect = mysql_connect("", $login, $haslo) or die('Niepoprawny login lub hasło. Proszę poprawnie wpisać login i hasło. <a href="index.html">Powrót</a> na strone logowania.'); mysql_set_charset('latin2',$connect); $_SESSION['connect']= $connect; $db = mysql_select_db('sezam',$connect) or die('Nie udało się połączyć z bazą danych. Proszę skontaktować się z administratorem.'); $_SESSION['db']= $db; echo '<html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> </head> </html>'; include 'userinfo.php'; //info usera include 'moduly.php'; //tutaj wyciąga liste zamówień z bazy i po kliknięciu na dane zamówienie przechodzi do edit.php } else { echo "Nie wpisano loginu lub hasła. Proszę wrocić na <a href=index.html>stronę logowania</a>."; } ?> EDIT.PHP Kod <?php
session_start(); $connect = mysql_connect("", $_SESSION['login'], $_SESSION['haslo']); $db = mysql_select_db('sezam'); if(isset($_POST['edytuj'])) { echo "edycja zamowienia"; } else echo "jakiś error"; ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:22 |