![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
no więc przeniosłem serwis na serwer home.pl i na stronie logowania wyskoczyło mi takie coś: CODE Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_36d03a7a8429618d879d39c37a4f0467, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /login.php on line 3 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /login.php:3) in /login.php on line 3 Poszukałem, poczytałem i utworzyłem katalog tmp. Niby pomogło bo te napisy znikły, ale zalogować dalej się nie można. Wpisuje login i hasło, klikam "zaloguj" i przechodzę na stronę logowania, z czystymi polami "Login" i "Haslo". Nie pojawiają się żadne komunikaty, że jakiś błąd czy coś. Nawet jak nie wpiszę nic w te pola i kliknę "zaloguj" to jest tak samo. Przypominanie hasła - tak samo, wpisuję email użytkownika, na który ma być wysłane hasło, klikam "Wyślij" i wracam do pustego formularza. Nie ma żadnego komunikatu, że hasło zostało wysłane, lub nieprawidłowy e-mail, no i oczywiście żadne hasło na maila nie dochodzi. Z rejestracją jest to samo. Próbując zarejestrować się jako nowy użytkownik, po wypełnieniu wszystkich pól klikam "zarejestruj" i dalej skrypt nie działa. Nie wydaje mi się żeby to były jakieś błędy w skryptach, bo na poprzednim serwerze wszystko działało. Raczej jest to coś z bazą. Drugi dzień nad tym siedzę i juz mi ręce opadają. Daję skrypt logowania: CODE <?php A tak wygląda początek pliku config_real_inc.php z danymi dstępu do bazyunset($login,$pwrd,$id); session_start(); session_register("login","pwrd","id"); if($logout==1){ session_destroy(); header("Location: ".$PHP_SELF); } require('error_inc.php'); require('config_inc.php'); function auth($log,$pass){ global $t_user; $query = "select id from ".$t_user." where email=\"".$log."\" and pass=\"".$pass."\" "; $result = MYSQL_QUERY($query); if(mysql_num_rows($result)>0){ $id=mysql_result($result,0,"id"); @mysql_free_result($result); return $id; }else{ @mysql_free_result($result); return 0; } } if(auth($login,$pwrd)!=0){ header("Location: user_menu.php?PHPSESSID=".$PHPSESSID); } if($REQUEST_METHOD=="POST"){ if(isset($lo)){ $log=htmlspecialchars($log); $passwrd=htmlspecialchars($passwrd); $au=auth($log,$passwrd); if($au>0){ $login=$log; $pwrd=$passwrd; $id=$au; header("Location: user_menu.php?PHPSESSID=".$PHPSESSID); }else{ require('header_inc.php'); print "<p>".$err[1]."</p>"; } } }else{ require('header_inc.php'); } ?> CODE // your mysql database details $hostnm = "localhost"; $usernm = "moja_nazwa_użytkownika"; $pwd = "moje_hasło"; $dbName = "moja_nazwa"; Macie jakiś pomysł co tu może być źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiedź jest prosta. na home.pl jest PHP5 a ty masz kod w PHP4.
nie używa się już konstrukcji typu session_register("login","pwrd","id"); tylko zmiennej superglobalnej $_SESSION[]... poczytaj o sesji w manualu PHP5 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta, prosta, ale sam bym się jeszcze trochę pomęczył zanim bym na to wpadł.
Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:39 |