![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób przez php można pobrać liste serwerów danej gry. Chodzi mi o coś takiego jak jest na stronie: private-servers.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm
1. Otwierasz np. notatnik 2. Piszesz kod 3. Otwierasz paint 4. Robisz design 5. Łączysz design z kodem 5. Wrzucasz na serwer 6. Gotowe! A tak na serio, chcesz żeby ktoś dał ci gotowca? Pokaż jaki kod napisałeś i wytłumaczymy co dalej. Powiem tylko, że user musi miec forma gdzie może uzupełnic dane o serwerze. Wrzucasz je do bazy i wyświetlasz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodu nie mam bo go jeszcze nie napisałem, chce się dopiero za to zabrać ale żeby zacząć muszę wiedzieć jak to zrobić, logiczne. Co do tych serwerów to zauważyłem że się same aktualizują, znaczy się gdy na serwerze ktoś zmieni mapkę w grze, to się automatycznie zmienia na stronie, to samo co do osób które wchodzą grać na serwer, za każdym razem gdy ktoś wejdzie automatycznie pokazuje login gościa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cron -> odświeżanie co 5min danych serwera
A jak pobierać dane z serwera, to zalezy już od gry itd. Pewnie Tibia lub CS, więc skryptów w sieci znajdziesz masę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o serwery gry: Call of Duty.
Co do Cron-a to pomysł dobry i na pewno wykorzystam. Ale nie mam pojęcia jak wyszukiwać te serwery i ich dane, jest w PHP jakaś funkcja do tego ? |
|
|
![]()
|
|
Jest,
fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, unpack" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual itd. Pochodne do tej. Życzę powodzenia w pisaniu kodu ![]() PS> Pierw poszukaj na necie czy ktoś już nie napisał ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Utworzyłem taki oto kod:
Sktypt wyświetla takie informacje: 82 101 29551 i nawet nie wiem co to jest. Podejżewam że te informacje z serwera powinny być odczytywane jakoś inaczej. Ale jak? |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj specyfikację serwera, albo kombinuj
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś w C/C++:
http://aluigi.altervista.org/papers.htm#gslist" Coś w PHP: http://sourceforge.net/projects/gameq/ |
|
|
![]()
|
|
Nie chodziło mi zupełnie o to. Skrypty pobierają dane serwera gry. Czyli jeśli jakaś osoba założy sobie grę w internecie wpisuje się do skryptu adres IP tego serwera i on pobiera wszystkie dane, czyli: liczba graczy, nazwa mapy itp. A ja chciałbym pobrać wszystkie serwery danej gry jakie istnieją w internecie.
Odnalazłem taki przykładowy skrypt (wyświetla zawartość strony php.net w naszej stronie):
I ja właśnie nie wiem jak takie zapytanie UDP powinno wyglądać, może ktoś zna się na tym ? Jeszcze jedno takie małe pytanko. Co gdy mam zablokowane porty, w tym przypadku port: 20810 ? Czy uda mi się uzyskać odpowiedź z serwera ? Ten post edytował kaczy 7.11.2008, 13:52:36 |
|
|
![]()
|
|
Pokazałeś kod na którym operujesz też na jakimś API, dokładniej html i akurat przeglądarka internetowa umie to odczytać, tj. wie gdzie co ma być. teraz ty musisz udać taką przegladarkę internetową i musisz umiec odczytać liste graczy, typ gry, mapę itd.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 04:36 |