|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
w jaki sposób wyciągnąc dane w taki sposób (w pętli) 8 KOLEJKA mecz mecz mecz miejąc na uwadze, że rekord kolejki jest w każdym wpisie... - więc w jaki sposób zrobić, zeby wyświetlić tylko raz - np. u góry? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Mógłbyś bardziej sprecyzować pytanie?
-------------------- E-Danek.info
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
![]() Jak widać w każym rekordzie jest pole kolejka, potrzebuje, aby ta kolejkę w petli wyświetlić raz - na samej górze... |
|
|
|
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
podaj strukturę tabeli i wyjaśnij dokładnie o co chodzi...
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Co to za problem?
Jeżeli ma się znajdować tak jak teraz w środku kontentu to wystarczy coś w stylu: if(!$kolejka) { echo"Kolejka któraśtam"; $kolejka='cos'; } -------------------- E-Danek.info
|
|
|
|
|
|
|
podam na innym przykładzie:
chodzi mi o pokazywanie rekordów wzgledem czegos A: Adam Anna .... B: Baran Byk etc. Tak samo z moim problem ![]() 12 kolejka i mecze 12 kolejki mecz - mecz mecze - mecz a nie: 12kolejka mecz - mecz 12kolejka mecz - mecz 12kolejka mecz - mecz Dobra dam kod:
|
|
|
|
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
ja bym sobie do tablicy get wczytał (np z selecta) kolejkę w która aktualnie przeglądam i później wyświetlił ją na początku czy gdzie tam chcesz... prosty i raczej pewny (moim zdaniem) sposób.
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
a poprzez jakies specyficzne zapytanie nie da rady?
|
|
|
|
|
|
jeśli wpisujesz na bieżąco rekordy zawierające kolejkę możesz za pomocą MAX wyciągnąć ostatni rekord i wpisać kolejkę ale nie wiem czy to nie mija sie z celem skoro możesz sobie to również wyświetlić w select'ie
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
ja bym sobie do tablicy get wczytał (np z selecta) kolejkę w która aktualnie przeglądam i później wyświetlił ją na początku czy gdzie tam chcesz... prosty i raczej pewny (moim zdaniem) sposób. Bez komentarza... @SN@JPER^: Nie podam Ci gotowego rozwiązania tylko algorytm, który musisz sobie sam wdrożyć: 1. Tworzysz zmienna $aktualnaKolejka z początkową wartością np. null ($aktualnaKolejka = null). 2. Iterując po wynikach zapytania sprawdzasz czy kolejka danego rekordu jest różna od $aktualnaKolejka. 2a. Jeśli jest różna to wypisujesz nagłówek dla kolejki i (ważne!) przypisujesz wartość nowej kolejki do $aktualnaKolejka. 2b. Jeżeli wartość $aktualnaKolejka zgadza się z kolejką danego rekordu nie robisz nic. 3. Wypisujesz dane aktualnego rekordu. I mały pseudokod:
|
|
|
|
|
|
|
Tylko, że ja nie wybieram kolejki selectem, wyświetlana jest tylko aktualna kolejka...
Dzięki phpion, pomogłeś mi bardzo... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:00 |