![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam! Chciałbym stworzyć logowanie i rejestrowanie użytkowników do mojej strony internetowej ale w dwóch grupach. Pierwsza grupa dla osób które będą wprowadzały zmiany i drukowały na stronach oraz drugą grupę która będzie mogła tylko przeglądać i drukować zawartość strony. Nie wiem również czy logowanie zastosować na stronie głównej, czy w miejscach, gdzie mogą być wprowadzane zmiany? Może ktoś poradzi jak można ten problem rozwiązać? Ten post edytował martinstw 4.11.2008, 19:26:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
dwa rodzaje tabel w badzie danych. i oczywiście sesje do obsługi tego wszystkiego... to podstawa... a co do logowania to myślę że jak będziesz używał sesji (nie wyobrażam sobie czego innego) to nie będziesz miał problemu z wyciągnięciem np. odpowiedniego loginu i hasła.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie jedna tabela z kolumną 'type' lub coś w tym stylu. Jest to o tyle lepsze że później będziesz mógł rozbudować system o grupy użytkowników. IMO logowanie powinno być na stronie głównej - bardziej konwencjonalnie.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 01:53 |