![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 4 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem. Mam sobie 3 tabelki. W każdej z tych tabel jest kolumna typu "data". Chciałbym wyciągnąć powiedzmy 10 rekordów. Ma to być 10 rekordów na "najnowszą" datą. Jednak te 10 rekordów może pochodzić z tych 3 tabel, czyli trzeba by posortować je wg pola data, ale to pole jest we wszystkich tabelach. Czy jest jakiś sposób, żeby to zrobić nie korzystając z procedur czy funkcji składowanych? Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałem problem. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. -------------------- Notatnik programisty
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie daje pewnosci ze zadziała ale chyba coś w ten deseń powinno być. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 4 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, zapytanie takie:
ładnie pobiera ostatnie 10 dat z tych trzech tabel. Ale tutaj rodzi się następny problem. Skąd mam wiedzieć, która z tych dat jest z której tabeli, a co za tym idzie, jak pobrać z odpowiednich rekordów pozostałe dane? -------------------- Notatnik programisty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc, działa jak należy
![]() -------------------- Notatnik programisty
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:05 |