![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyświetlanie plików z folderu:
odczytanie objętości pliku [w bajtach]:
Jak mogę to połączyć aby każdy plik wyświetlał ile zajmuje i sumę wszytkich? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisane z palca mogą być błędy - ale ogólnie użyj tablic Ten post edytował siemieng 4.11.2008, 00:30:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jeden mały problem, suma jest równa 0 zawsze. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 7 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzone działa Ten post edytował siemieng 4.11.2008, 01:14:17 |
|
|
![]()
|
|
Może mi ktoś wskazać miejsce w którym robie błąd?
Problem polega na tym iż coś robię źle, np. jeśli plik ma 1MB jest za duży to wywali błąd o tym iż pliik jest niewłaściwy... ps. zapomianiełm o czymś jeśli chodzi o przestrzeń na pliki i sprawdzanie? ps2. jak zamienić B na Kb? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd tutaj:
W rozmiarze maksymalnym, co do 90 kB, to chyba 1kB = 1024 B, aby zamienić B na kB podziel poporstu przez 1024 i zaokrągli np za pomocą round" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. |
|
|
![]()
|
|
lukaszgolder - racja dzięki, zawsze zapominam o tym przeliczniku..., ale nadal nie wiem gdzie jest błąd, ten przecinek na końcu zrobiłem omyłkowo przy wklejaniu na forum aby zmniejszyć kod.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet ciekawy jest skrypt siemieng.
Co do tego skryptu ja mam 2 pytania. Pięknie wyświetla pliki znajdujące się w folderach. A co zrobić żeby wyświetlił również pliki nie znajdujące się w żadnym folderze, tylko na samym wierzchu? Jak widzę skrypt wyświetla rozmiar plików w bajtach. Co zrobić żeby wyświetlał rozmiar plików w kilobajtach? -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat A co zrobić żeby wyświetlił również pliki nie znajdujące się w żadnym folderze, tylko na samym wierzchu? Trochę nie kumam? Cytat Jak widzę skrypt wyświetla rozmiar plików w bajtach. Co zrobić żeby wyświetlał rozmiar plików w kilobajtach? To jest jednak głupie pytanie. Bo padła już na nie odpowiedź w tym wątku. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To jest jednak głupie pytanie. Bo padła już na nie odpowiedź w tym wątku. Tyle to ja wiem nawet bez tego forum. I już sobie poradziłem. Cytat Trochę nie kumam? Zademonstruję to za pomocą ścieżki do pliku. Kolega siemieng napisał skrypt który wyświetla pliki znajdujące się np. w: files/pliki (pierwsza linijka kodu), a mi chodzi o pliki znajdujące się w: pliki Ten post edytował Szunaj85 21.11.2008, 19:45:18 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Czyli w podkatalogach? Zainteresuj się zagadnieniem rekurencyjności albo klasą SPL - RecursiveDirectoryIterator.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:28 |