![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec moj problem polega na tym ze w bazie danych napisalem fragment kodu ktory powinien wyswietlac 10 najmowszych rekordow z tabeli lecz problem polega na tym ze wyswietla mi zapytanie do bazy jako text
juz pokazuje fragment indexu CODE $link=mysql_query("SELECT * FROM panele WHERE aktywnosc='1' ORDER BY id"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo ''; echo $wiersz['tytul']; echo " "; echo $wiersz[tresc]; //wiem echo wyswietli mi jako text ale bez echo nic mi nie wyswietla chyba ze cos zle pisze echo ""; } a tu krotka w MYSQL CODE $link2=mysql_query("SELECT * FROM movie ORDER BY id DESC LIMIT=10"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link2)) { echo $wiersz['nazwa']; } help? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie
(brak "=") |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie rusza probowalem nawet z dodaniem polaczenia do bazy w krotce moze jest jakis iny sposob wyswietlania zmiennych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jeśli chcesz aby kod zapisany w bazie zadziałał w pliku z zmiennej zainteresuj się eval()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
dzieki its work..
![]() ![]() a jeszcze pytanie bo jak widac to ma byc odnosnie filmikow ale mam problem jeszcze z tym zeby wklejac calyt link z youtube (bo mam zrobione cos takiego) CODE <center>
<object width=425 height=344><param name=movie value=http://www.youtube.com/v/'.$klucz.'&hl=en&fs=1> </param> <param name=allowFullScreen value=true></param> <embed src=http://www.youtube.com/v/'.$klucz.'&hl=en&fs=1 type=application/x-shockwave-flash allowfullscreen=true width=425 height=344></embed></object> <br><br> </center> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bezpośredni link z youtube nie będzie linkiem dobrym do wprowadzenia filmików flash.
zainteresuj sie wyrażeniami regularnymi przykład http://www.youtube.com/watch?v=VSHJeG_3ISc powinieneś zamienić na http://www.youtube.com/v/VSHJeG_3ISc&hl=pl&fs=1. Ten post edytował MWL 4.11.2008, 16:03:28 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
i jeszcze pytanie co do wyszukiwania w bazie oto kod
CODE if(empty($slowo)) { echo "Nic nie wpisales"; } else { $zap=mysql_query("SELECT * FROM movie WHERE nazwa LIKE '$slowo' LIMIT 20") or die ('cos zle: '.mysql_error()); while($wiersz=mysql_fetch_array($zap)) { echo '<center><table width=500 id=tekst2><tr><td>'; echo "<a href=movie.php?movie_id=".$wiersz['id'].">".$wiersz['nazwa']."</a></td></tr>"; echo "<tr><td>Opis: ".$wiersz['opis']."</td></tr></table><br><br>"; } } efekt jest taki ze jeszli wpisze czesc nazwy to niema rezultatu dopiero jak wpisze pelna nazwe ok rozwiazalem, ale jest jeszcze cos jak zrobic zeby dzili na strony jak bedzie duzo elemtow... wiem LIMIT ale niedzieli CODE $slowo=trim($_POST['slowo']); if(empty($slowo)) { echo "Nic nie wpisales"; } else { $zap=mysql_query("SELECT * FROM movie WHERE nazwa LIKE '%$slowo%' LIMIT 20") or die ('cos zle: '.mysql_error()); while($wiersz=mysql_fetch_array($zap)) { echo '<center><table width=500 id=tekst2><tr><td>'; echo "<a href=movie.php?movie_id=".$wiersz['id'].">".$wiersz['nazwa']."</a></td></tr>"; echo "<tr><td>Opis: ".$wiersz['opis']."</td></tr></table><br><br>"; } } Ten post edytował blinki 4.11.2008, 21:02:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:25 |