![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Chcę aby formularz edycji wyświetlał się w dwóch kolumnach, jest wiele pól edycyjnych, chcę je umieścić w dwóch kolumnach jak to zrobić w admin generatorze - symfony? proszę o pomoc-wskazówki pozdrawiam Stachu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj to czeka Cię wiele pracy. Chyba zbyt wiele oczekujesz od automatu - admin generator jest po to aby na szybko stworzyć backend, ale jeśli potrzeb Ci udziwnień to już niestety musisz się napracować.
Ogólna wskazówka jest tutaj http://www.symfony-project.org/book/1_0/14...g%20the%20Theme - po prostu musisz stworzyć swój własny theme - nadal nie wiem jednak czy będzie możliwe rozmieszczenie elementów dokładnie jak ty chcesz. Jeśli masz potrzebę bardzo niestandardowego interfejsu to IMHO najprościej będzie go napisać od podstaw. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak wyglądają klasy formularzy tworzonej przez generator admina, ale jeżeli dziedziczą one z jakiejś jednej, bazowej klasy, którą można modyfikować to możesz spróbować w tej klasie ustawić własny formformatter:
Niestety, czy da się napisać takiego formatera, który by tworzył formularze dwukolumnowe (oraz jak to zrobić), to Ci nie powiem. Nie jest to niestety opisane dobrze w dokumentacji (a właściwie wogóle). Ja modyfikowałem tylko właściwości formatera (rowFormat, helpFormat itp). Obawiam się, że w Twoim wypadku będzie potrzebne przeciążenie metod. Zobacz na klasy: sfWidgetFormSchemaFormatter sfWidgetFormSchemaFormatterList sfWidgetFormSchemaFormatterTable Jeżeli uda Ci się rozwiązać problem, to daj znać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za wskazówki
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 8.05.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale ja to robię tak:
1. W admin generatorze definiuję sobie bloki do wyświetlania (w generator.yml):
2. po utworzeniu strony, zobacz w kod - każdy z bloków ma odrębne id przypisane do elementu "fieldset" (tworzy w nim id np. sf_fieldset_blok_1. To pozwala na dowolne definiowanie wyglądu per "blok" (w tym i szerokości, i położenia) za pomocą styli CSS. Ja używam czegoś podobnego:
dla bloków z lewej strony, a prawa strona "sama" mi się układa o ile jest miejsce. Moje rozwiązanie idealne nie jest, ale się w moim przypadku sprawdza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 04:10 |