![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zamierzam wprowadzić płatności na stronie. Po zarejestrowaniu się w serwisie dotpay.eu pobrałem odpowiednie skrypty, przystosowałem je do swojej strony i wrzuciłem na serwer. Jednak tutaj pojawił się problem. Aby móc wejść do poszczególnych galerii trzeba wykupić kod. Po wpisaniu go na komputerze urzytkownika pojawia się plik ciasteczka. Jednak w tym szczególnym wypadku żeby wejść do galerii muszę dwa razy wpisać kod z sms-a. Mam nadzieję, ze ktoś wie co trzeba zrobić. Poniżej znajduję się kod sprawdzający kod z sms-a. Kod <?php $id =; # numer ID zarejestrowanego klienta $code = ""; # identyfikator usĹ‚ug SMS $type = ""; # typ konta: sms - 8 znakowy kod bezobsĹ‚ugowy $page = ""; # strona po poprawnej zapĹ‚acie $del =; # jeĹĽeli kod ma być jednorazowy to ustaw wartość 1 # --------------------------------------------------------------------------------- $check = $_POST['check']; if($check == NULL || empty($code)) exit("Prosze wpisac kod"); $array = array(); $array['code'] = $code; $array['check']= $check; $array['id'] = $id; $array['type'] = $type; $array['del'] = $del; $ch = curl_init (); curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "https://ssl.allpay.eu/check_code.php"); curl_setopt ($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, FALSE); curl_setopt ($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 2); curl_setopt ($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt ($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 100); curl_setopt ($ch, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt ($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $array); $recv = curl_exec ($ch); curl_close ($ch); $dane = explode("\n", $recv); $status = $dane[0]; $czas_zycia = $dane[1]; if ($status == 0) {header("Location: erovip.php"); exit;} # gdy kod niepoprawny else { # gdy kod poprawny: if (!isset($_COOKIE['ActiveCode'])) { setcookie('ActiveCode',1, time()+$czas_zycia); } else { setcookie('ActiveCode',0, time()+2, "/"); setcookie('ActiveCode',1, time()+$czas_zycia, "/"); } header("Location: ".$page); # wł±czenie strony głównej } ?> Liczę na szubką odpowiedź W związku z brakiem zainteresowania chciałbym lekko zmienić moje zapytanie. Mianowicie skrypt chodzi dobrze jednak gdy raz wpisze się kod z sms-a po ponownym uruchomieniu przeglądaki trzeba wpisać go ponownie mimo tego iż przeglądarka pozostawia cookies na dysku urzytkownika. Jedynie nie występuje taka sytuacja w IE, a w Mozilli i Operze tak. Mam nadzieje, że ktoś mi odpisze. Mam nadzieję, że ktoś mi odpisze Ten post edytował lazzar 17.11.2008, 08:53:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:28 |