![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Co robię źle, że rozmiar zdjęcia się nie zmniejsza? Chcę je już wysłać zmniejszone na serwer.
Ten post edytował DonJeday 2.11.2008, 11:44:13 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z takiego kodu do zmiany rozmiaru:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki pomogło!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z kodem jak w przykładzie powyżej. Nie działa mi to. Ko wygląda tak:
I problem polega na tym, że po odpaleniu skryptu wyświetla mi się taka treść: " ˙Ř˙ŕJFIF˙ţ;CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80 ˙ŰC %# , #&')*)-0-(0%()(˙ŰC (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((˙Ŕúź"˙Ä ˙Äľ}!1AQa"q2'Ą#BąÁRŃđ$3br %&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz '""˘Ł¤ĽŚ§¨ŠŞ˛ł´ľśˇ¸šşÂĂÄĹĆÇČÉĘŇÓÔŐÖ×ŘŮÚáâăäĺćçčéęńňóôőö÷řůú˙Ä ˙Äľw!1AQaq"2B'ĄąÁ #3RđbrŃ $4á%ń&'()....." Trochę go więcej ale nie wklejałem całego, ogólnie nie tworzy mi miniaturki i nie zapisuje jej na serwerze. Mam prawa dostępu do katalogu na 777 i wykonywania skryptu tez. Serwer mam na az.pl i w info php jest obsługa GD. Więc w czym może być problem? Wiem, że zmienna $newfile to ma być ścieżka do folderu gdzie mają być tworzone miniaturki ale jak tam stawie np $newfile='/mini/' to mi wywala błąd: Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: Unable to open '/mini/' for writing: Is a directory in /home/aa16027/domains/jakontrans.pl/public_html/test/mini.php on line 21 Mam katalog mini ustawiony na 777 więc wszelkie prawa i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Ten błąd jest w linijce: imagejpeg($img_mini, $newfile, 80); I teraz dlaczego tak jest ? Dlaczego jest komunikat, że nie można otworzyć katalogu mini do zapisu ? Dlatego przedtem próbowałem do katalogu głównego i też nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dziw się php - jakbyś wymagał podania nazwy _pliku_ a ktoś dawał ci nazwę katalogu to też być wyrzucał ostrzeżenia
![]() Pewnie portrzebujesz coś w stylu " $newfile.$image" zamiast "$image" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:44 |