![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanko: mam dwie strony np. www.xxx.pl(nie jest to moja strona) i www.yyy.pl(moja strona prywatna) i np. wchodze na strone www.xxx.pl ona mi stawia ciacho np.z moim imieniem:),teraz jak user wejdzie na moją strone(www.yyy.pl) chciałbym aby info z moim imieniem zostało wyświetlone.I tu jest problem jak odczytać ciacho czyjejś strony ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jest problem, bo sie nie da
![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No jest problem, bo sie nie da
![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziałem gdzieś coś takiego. Niestety nie przypomnę sobie gdzie. Strona była tak skonstruowana, że trzeba było odwiedzić najpierw sponsora, żeby móc ją obejrzeć. Adres sponsora można było wklepać samemu nawet. Strona sponsora wrzucała ciacho (sprawdziłem to) i potem można było wklepać adres strony którą chcesz oglądać i wyświetlała się bez problemu. Teoretycznie jest to nie do zrobienia, bo ciacho jest podpisywane, że pochodzi z danej strony. Jak to było zrobione - nie mam pojęcia. :?
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytales o to juz na Ygregu i ci powiedziano ze jest mozliwosc odczytania innych ciach!
Ja to potwierdzam!!! ...chociazby malym alpetkiem Javy 8) a sponsor zrobil to prosto ![]() mamy strone a.pl i strone sponsor.pl idziesz na strone a.pl ona sprawdza czy masz ciacho "widzial", jesli go nie masz to wywala cie na strone sponsor.pl a tam ustawia ciacho: setcookie(widzial,"tak",time()+3600,"/","a.pl"); :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No racja. Można przecież dowolnie podpisać wysyłane ciacho...
![]() Ale ze mnie głupiutki miś. ![]() -------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Cytat pytales o to juz na Ygregu i ci powiedziano ze jest mozliwosc odczytania innych ciach!
Ja to potwierdzam!!! ...chociazby malym alpetkiem Javy 8) ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php nie odczytasz czyjegos ciacha!!!
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat w php nie odczytasz czyjegos ciacha!!!
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
nie mam,a pisac tez ci nie bede
![]() a wogole to....daj se spokuj... po to sa tam jakies dziurawe zabezpieczenia zeby nie mozna bylo odczytac cudzych ciach ![]() ..hackierku :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie mam,a pisac tez ci nie bede
![]() a wogole to....daj se spokuj... po to sa tam jakies dziurawe zabezpieczenia zeby nie mozna bylo odczytac cudzych ciach ![]() ..hackierku :wink: W mojej poprzedniej odpowiedzi chodzilo mi wlasnie o opcje odczytania w "legalny" sposob obcego ciacha ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile dobrze pamiętam to ciacha w taki sposób można odczytać JavaScript'em ...
-------------------- Pozdrawiam olo _b19
GG: 846964 |
|
|
![]()
|
|
chial bym to zobaczyc 8)
....a... i nie tylko dla IE :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A cookie is a small piece of information stored by the browser in the cookies.txt file. This property can be used with methods substring, charAt, indexOf and lastIndexOf to determine the value stored in the cookie.
Syntax document.cookie Example <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> var expression = "mmmm_the_good_chocolate_bits"; today = new Date(); var time = today.toGMTString(); document.cookie = "@" + time + "=" + expression + ";" </SCRIPT> tak mozna obluzyc cookie za pomoca JSa ale to metoda na zapisywanie a nie odczytywanie cookie |
|
|
![]()
|
|
Cytat tak mozna obluzyc cookie za pomoca JSa ale to metoda na zapisywanie a nie odczytywanie cookie
![]() ![]() Seth tu chodzi o odczytanie i to nie swoich ciach :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a... sorry ja tu tylko przejazdem
![]() nie zaglebilem sie w watek i nie zrozumialem o co chodzi :oops: |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie mam,a pisac tez ci nie bede
![]() a wogole to....daj se spokuj... po to sa tam jakies dziurawe zabezpieczenia zeby nie mozna bylo odczytac cudzych ciach ![]() ..hackierku :wink: ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Cytat ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Poniewaz zadajesz takie pytanie, to nie sadze, zebys szybko znalazl odpowiedz (a jestem niemal przekonany, ze dlugooo go nie znajdziesz o ile w ogole). Po prostu jest to specyficzna wiedza dla "specyficznego grona" ludzi, a takie pytania swiadcza o tym, ze nie predko znajdziesz sie w tym "specyficznym gronie". Mimo wszystko zycze powodzenia w studiowaniu "wiedzy tajemnej". PS Chyba troche zamieszalem (ach to zmeczenie) :oops: -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:05 |