![]() |
![]() |
-Bolt- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem. Uczę się teraz pisać na FW Kohana i mam pytanie. Dlaczego nie wyświetla mi się w view treść z kontrolera. Z góry powiem że nie jest to pełen MVC, ale jego zasadę znam. Na razie chcę wyświetlić dane tylko z kontrolera. Co tu może być nie tak? Robię wszystko z dokumentacją, ale dalej nic nie wychodzi.
Controller, nazwa pliku controller.php
View, nazwa pliku show.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Controller, nazwa pliku controller.php Cytat class user_Controller nie jestem pewny, ale czy czasem nie jest tak że nazwa pliku powinna być taka jak nazwa klasy kontrolera? -------------------- |
|
|
-Bolt- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zmieniłem nazwę pliku na taką samą jak klasy, ale dalej nic. Sprawdzam czy view chodzi zawsze w ścieżce dokładnie takiej http://localhost/~test/kohana/application/views/show.php . Może w jakieś innej trzeba?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamietam to jak masz nazwe User_Controller to plik powinien sie nazywac user.php (nie do konca pamietam czy czasem wielkosc znakow tu nie miala znaczenia).
Najpierw sprawdz czy dziala ci kontroler, proste echo + die i zobacz czy cos sie wyswietlilo. Wtedy sprawdzaj view. pozdr -------------------- |
|
|
-Bolt- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taką samą nazwę pliku jak klasa Controllera, ale dalej nie działa. Może to jest przez Webserv ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz pojecie "nie działa" jest dosyć szerokie, pomóż nam sobie pomóc i napisz czy jest jakiś błąd, spróbuj coś sam pokombinować, tak aby osiągnąć jakiś widoczny problem. Skoro bierzesz sie za FW to rozumiem, że z PHP coś tam kojarzysz. Nie wiemy np czy Kohana ci wogóle działała, czy dobrze ustawiłeś config itp.
pozdr -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:14 |