![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z góry przepraszam za podejmowanie po raz kolejny tematu identyfikacji kompa. Wiem, że o tym już było i wiem, że jest czarodziejski przycisk "szukaj na forum" u góry strony. Wszelkie posty jakie udało mi się odnaleźć w tym temacie nie rozwiązały tego problemu. Poszukuję sposobu na identyfikację osób wchodzących do internetu z neostrady, modemów i innych historii o dynamicznym przydziale IP. Czy nie ma sposobu aby odczytać choćby nazwę kompa, numer seryjny dysku twardego lub jakąś inną cechę indywidualną. Cookies nia załatwiają sprawy. BARDZO PROSZĘ O KONSTRUKTYWNE PODEJŚCIE DO MOJEGO PYTANIA:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety jedyne co mozesz odczytac to to co wysyla przegladarka, a tu wartosci unikalych nie ma. Nie ma szans zeby w php odczytac cos jeszcze.
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ewentualnie możesz próbować szukać nazw hostów... chodź to mało uniwersalna i bezpieczna metoda...
Ewentualnie możesz liczyć, że użytkownik korzysta z Windows i ma nie załatane dziury w bezpieczeństwie... Wstawiasz w takim układzie na strone skrypt w VBasic, który zmienia adresy do kolejnych stron dodając np. jako kolejne zmienne w adresie - system, przeglądarki, pliki na dysku (bardzo dziurawy system). Możesz skorzystać jeszcze z: Java - duże możliwości - nie zawsze działa... JavaScript - za dużo nie wyciągniesz... Flash - mało wyciągniesz... Wszystko zależy od tego jak bardzo zależy Ci na tych informacjach i do jakiego stopnia Użytkownicy Ci zaufają... Możesz w końcu napisać i zainstalować u nich w przeglądarce plug-in (jak ten z WindowsUpdate), który będzie przesyłał takie informacje jakie sobie zechcesz... Nie zapomnij jednak, że większość z tego działa tylko pod Windows i MsIE ! P.S. To jest mój pięćsetny post... Panowie... Zdrowie !!! Veni, Vidi, Vici! ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat P.S. To jest mój pół tysięczny post... Panowie... Zdrowie !!!
Dziwne, u mnie pokazuje, że dopiero pięćsetny! 8) -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedys obil mi sie o oczy kod w JavaScript ktory wykorzystywal buga w wiadomo ktorej przegladarce i pozwalal czytac/pisac w rejestrze windows.
Moze jakbys znalazl ten kod i poszukal w rejestrze interesujacych Cie wartosci ... ? -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OT: Ach... pomyłka... poprawiłem to...
![]() P.S. Co prawda 500 to pół tysiąca, ale skoro się przyczepiłeś to zmieniłem... ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat OT: Ach... pomyłka... poprawiłem to...
Czyzby chodzilo o ów JS IE bug ? ;-) -------------------- Wszystko ... co na świecie interesujące, bierze się z czyichś dziwacznych myśli [David Lynch]
Andrzej Lepper to Kretyn< |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:00 |