![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku chcę zaznaczyć że na codzień zajmuję się grafiką3d i flashem, moja kochana firma kazała mi zrobić formularz dla klienta... Html mam wmiarę opanowany, niestety php prawie wogole, formularz ma wyglądać następująco:
1. strona logowanie (login i hasło) 2. 1 strona formularza 3 pytania, przejście do kolejnej strony i tak aż do 5 strony na której będzie dopiero klawisz submit. 3. w formularzu znajdyją się takie pola: <td><input type="radio" name="p1" value=10></td> <td><input type="radio" name="p1" value=9></td> <td><input type="radio" name="p1" value=8></td> <td><input type="radio" name="p1" value=7></td> <td><input type="radio" name="p1" value=6></td> <td><input type="radio" name="p1" value=5></td> <td><input type="radio" name="p1" value=4></td> <td><input type="radio" name="p1" value=3></td> <td><input type="radio" name="p1" value=2></td> <td><input type="radio" name="p1" value=1></td> 1. <input type="text" name="p61"><br> 2. <input type="text" name="p62"><br> 3. <input type="text" name="p63"><br> Wydaje mi się że można to zrobić wyłącznie na php-ie niestety nie wiem jak się do tego zabrać od, czego zacząć w końcu w kilka godzin php-a się nie nauczę :cry: narazie doszedłem do tego: switch ($act) { case("add"): $message = "Imię: ".$imie."n"; $message .= "Nazwisko: ".$nazwisko."n"; .... itd Nie wkleiłem całości jednak troszkę już kumam php-a, Proszę pomoc :cry: [/list] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomoże ktoś
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat switch ($act)
{ case("add"): $message = "Imię: ".$imie."n"; $message .= "Nazwisko: ".$nazwisko."n"; .... itd Mysle, ze lepiej by bylo tak: Kod switch($_POST['act']) // chyba, ze act jest przesylane przez GET
{ case "add": $message = "Imię: ".$_POST['imie']."n"; $message .= "Nazwisko: ".$_POST['nazwisko']."n"; // przy zalozeniu, ze imie i nazwisko to pola forumlarza break; case "edit": // itd. break; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz poczytać post "Formularze" na forum php.pro. Żebyś nie szukał - link masz TUTAJ. Piszę tam o nawigacji między formularzami, przekazywaniu i kontroli poprawności wpowadzanych danych. Obawiam się tylko, że jeśli jesteś zielony w php to możesz mieć z tym tekstem problem. Nad takimi sprawami jak sesje, obsługa tablic itd. nie rozpisuję się tam, tylko używam. Musiałbyś sobie gdzieś doczytać jeśli masz z tym problem. Mimo wszystko zachęcam, do zerknięcia - masz tam działający kod takiego formularza który jest ci potrzebny. Wystarczy nieco przerobić.
![]() -------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 12:01 |