![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--grzesiek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam przykładowo taki oto adres strony: http://localhost/administration/index.php?aid jak za pomocą PHP ustawić coś takiego If (adres strony zaczyna się od localhost/administration) echo" cos tam...."; else (w innych przypadkach, np http://localhost/viewpage.php?...) echo "cos innego"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zrobić print_r($_SERVER); To się dowiesz jak to zrobić.
|
|
|
--grzesiek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
zrobiłem cos takiego:
"if ($_SERVER['HTTP_HOST'] != 'localhost/administrator') { echo "...." else echo "....." jak zrobilem to na localu (w wampie) to wszystko działa jak nalezy, ale jak wrzuciłem na serwer (unl.pl) to juz nie dziala.... a jak zrobic coś takiego, tyle że dla użytkownika, tzn if(user == admin){ echo "...." itd... |
|
|
--grzesiek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
oczywiście na serwerze unl.pl juz nie wpisalem localhost, tylko nazwe serwera.
w wampie tez działało jak zostawiłem samo '/administration', a na unl.pl juz nie |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to ja Ci polecam zobaczyć co zwraca tablica $_SERVER i będziesz wiedział już z czym porównywać.
-------------------- |
|
|
--grzesiek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
patrzyłem : dream.jogger.pl/2007/09/23/pokaz-mi-swoj-ip-czyli-server-remote-addr/
skorzystałem z $_SERVER['HTTP_REFERER'] - przechowuje adres poprzednio wywołanego skryptu. niby działa jak należy teraz, ale... nie zupełnie czy jest taka funkcja, tyle że wywołująca aktualnie wywołany skrypt? myślę ze wtedy by było ok... |
|
|
--grzesiek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok, znalazlem
![]() ![]() REQUEST_URI |
|
|
![]() ![]() |
![]() |