![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanownych kolegow.
Na wstepie pragne jeszcze raz podziekowac za pomoc jaka otrzymalem na tym forum przy poprzednim problemie. Niestety jestem zmuszony zwrocic sie ponownie do madrzejszych w dziedzinie. Tym razem problem dotyczy wysylania wiadomosci z poziomu strony. Jest to flashowa stronka ze standardowym (chyba) elementem 'napisz do mnie'. (www.kubadesign.pl) A teraz do rzeczy: wypelniajac pola imie, adres, temat oraz tresc, po nacisnieciu 'wyslij' na moim koncie pojawia sie mail: Imie: E-mail: Temat: Z czego 'from' w naglowku widnieje puste, a 'subject': from Na serwerze w glownym katalogu mam plik PHP o nazwie 'contact' ktorego tresc przedstawia sie nastepujaco: [php] Ten post edytował Kubacci 31.10.2008, 10:47:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinieneś używać tablicy $_POST zamiast $_GET. Najwyraźniej w $_GET nie ma żadnych danych. Nie wiem jaka jest konstrukcja formularza, którego używasz, ale standardowo formularze przesyłają dane metodą POST a więc umieszczają je w tablicy $_POST.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak dla zielonego: sprobowac zamienic wszystkie GET na POST?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak dla zielonego: sprobowac zamienic wszystkie GET na POST? Tak by wypadało ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zamienilem GET na POST i do tego sprawdzilem variables we flashowym pliku. Wnioski: mialem wpisane zle variables, teraz przepisalem je z flasha oraz GET trzeba bylo zamienic na POST.
Mail przychodzi wszystko fajnie, niestety doklada mi nastepujace czlony: Imie: Zbigniew&777&Your Name: E-mail: zbigniew@onet.pl&777&Your Email: Temat: Probowanie maila&777&Address: Tutaj tresc maila ![]() Caly contact wyglada teraz tak:
|
|
|
![]()
|
|
To zrób sobie filtr i wycinaj to co zaczyna się od &777&
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmmm brzmi swietnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strpos" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i substr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę dodać odpowiednie tagi do tematu zgodnie z zasadami publikacji w Przedszkolu, w przeciwnym razie poleci ostrzeżenie.
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Czytalem podeslane linki i podjalem probe z substr. niestety przy mojej znajomosci php a raczej kompletnej jego nieznajomosci d... zbita z tego wyszla
![]() probowalem wprowadzic np:
Nie wyskoczyly zadne bledy po wprowadzeniu takich linijek (zrobilem to samo z tematem, adresem i trescia) ale efektow nie ma i dalej mail ma doklejone &777&.... Co zle robie? Ten post edytował Kubacci 31.10.2008, 10:54:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś Ci bardzo ciekawie doradził... Skoro są to te same znaki to robisz to str_replace
str_replaca('jaki_znak','na_jaki_zamienic',$zmienna) Można też dawać tablice. poza tym odsyłam do manuala na php.net |
|
|
![]()
|
|
Zawzialem sie i mimo kompletnej zielonosci oraz metodzie prob i bledow udalo mi sie wszystko naprawic
![]() Dziala jak ta lala ![]() Wyglada to tak: Imie: Zbigniew E-mail: zbigniew@onet.pl Temat: temacik proba maila
Zaangazowanym w pomoc dziekuje i pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:07 |